Dugi vek CIA verzije „Tarabićeve apokalipse“

Srbi i Srbija i posle 30 godina od kreiranja američke Obaveštajne procene 1590 nastavljaju da žive pod njenom fatalističkom senkom

Ostavite komentar


  1. Pre ce biti da sve to nije bila ni srpska ‘Tarabiceva Apokalipsa’, ni mesetarenje americke CIAe, … nego puko sprovodjenje u delo Ustava SFRJ, paraf po paraf, napisan davne 1974 – od strane Hrvata i Slovenaca.

  2. Znam da nisam radila za CIA, ali ovo kao da sam ja napisala: ‘… nacionalizam u Srbiji ukorenjen u drzavnog statickoj ekonomiji, vojnickoj tradiciju i vecoj sklonosti ka snaznoj centralnoj vladi koju prevodi dinamicna licnost’. Ruzan, ali tacan opis. Da li smo stali u razvoju utopljeni u komunizam? Ili nam nema pomoci?

    1. Kako to Kinezi nisu stali u razvoju utopljeni u komunizam Zorka. Mi smo u nekom istorijskom trenutku dobili nesto za sto nismo ni civilizacijski ni kulturoloski bili osposobljeni. Za neuke i nacionalno ostrascene komunizam je za sve kriv. Za besplatno skolovanje, stanarska prava za stanove, dobre plate i penzije, ljetovanja na moru, za tolike mostove, zgrade… stvarno je komunizam kriv Zorka, sam eto ja ne vidim da bi mnogi cuvali ovce i krave da nije dosao komunizam.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.