Dumanović: Pokrećemo pravni rat protiv MUP-a 1Foto: Medija centar

U MUP-u se godinama dešavaju montirani procesi i progon časnih policjajaca protiv kojih se vode prekršajni i krivični procesi, ukazano je juče na konferenciji za medije Novog policijsko sindikalnog saveza, koja je održana danas u Medija centru.

Momčilo Vidojević, predsednik ovog sindikata, naveo je da su zahvaljujući, pre svega, Dijani Hrkalović, ali, kako je dodao, ništa manje ni Nebojši Stefanoviću i Biljani Popović Ivković, mnogi došli do radnih mesta u MUP-u.

– Te sindikate su usmerili interesima političke strukture vrha MUP-a, koja je na najnižu granu spustila ovu ponosnu profesiju – istakao je Vidojević.

Kako je objasnio, sindikalci u MUP-u ne rade ono što treba da rade, a ogroman broj policjskih službenika je napustio službu.

– Protiv onih koji su ostali vode se montirani postupci – naglasio je Vidojević.

Dodao je da je preživeo “golgotu u MUP-u” i da je process i protiv njega montiran.

– Predsednik države je utvrdio da je sud napravio propust, a 30 meseci kasnije ni u najavi nema rešavanja mog slučaja, uništena mi je porodica, život mi je na rubu propasti, ali ja se ne predajem. Ne možemo im oprostiti laži koje iznose predsednik, premijerka i razni ministri, koji pričaju da sve što rade rade u interesu naše dece. Ne, oni rade u interesu njihove dece – naveo je Vidojević, ukazujući da se ovom sindikatu već 37 policajaca javilo zbog “golgoti koje prolaze”.

Milan Dumanović, potpredsednik sindikata, istakao je da je MUP na nikad nižoj grani poverenja građana.

Kako je istakao, ovaj sindikat pokreće pravni rat protiv MUP, “gde ćemo pokernuti sve ono što ministarstvo ne sme da pokrene”.

– Za Dijanu Hrkalović se čulo kada smo mi (slučaj “Potočari”) uhapšeni kada smo podneli krivičnu prijavu protiv nje. Ona je dirketno naredila da budemo uhapšeni za navodno izdavanje državne tajne. Vodila je postupak, postavljala tužioce sve dok nije smenjena. Ja sam prvi pred sudom rekao a je ona član “Kavačkog klana” – naveo je Dumanović.

Zdravko Rajević, potpredsednik sindikata, uhapšen je 4. oktobra 2018. sa još nekoliko desetina policajaca njih, među kojima je i pokojni Dejan Jović, koji je “okarakterisan kao najveći kriminlac u policiji”.

Rajević je naveo da će ovaj sindikat podneti krivične prijave protiv NN lica u slučaju smrti Joviča, ali i u vezi sa slučajem smrti kolege Radeta Nerandžića.

Zlatko Gigić, bivši pripadnik OŽ Niš, jedan od policajaca u slučaju braće Vučić i Mali sa Parade ponosa, govorio je o tome kako je dobijao pretnje.

Naveo je da više nije pripadnik MUP-a, kao i da je njegov slučaj trenutno u Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

Gigić je rekao da mnoge njegove kolege plaše za radna mesta i za egzistenciju i da zato ćute.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari