Duško Šarić pušten u kućni pritvor uz jemstvo od 800 hiljada evra 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Duško Šarić, rođeni brat Darka Šarića, pušten je danas iz pritvora koji mu je zamenjen kućnim pritvorom, jer je položio jemstvo od 800.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Šariću je određena mera napuštanja stana uz elektronski nadzor, potvrđeno je za Danas iz Višeg suda.

Branioci Duška Šarića su predložili jemstvo od 800.000 evra u nepokretnostima, pa mu je pritvor ukinut danas kada je upisana hipoteka na nekretnine, a reč je o vili na Dedinju u kojoj će boraviti tokom pritvora.

Istim rešenjem i Milanu Vučiniću je uz jemstvo od 300 hiljada evra ukinuta mera pritvora, ali se na realizaciju još uvek čeka.

Podsećamo, Duško Šarić i Milan Vučinić predali su se srpskoj policiji 4. januara 2024, a do tada im se, kao optuženima u okviru kriminalne grupe Darka Šarića, sudilo u odsustvu i to u pomenutom postupku protiv Šarića i još 14 osoba koje se terete za planiranje ubistva i diskreditaciju svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Na prvom ročištu koje je održano nakon predaje Duška Šarića, Duško Šarić je pred sudom negirao izvršenje krivičnih dela za koja ga Tužilaštvo za organizovani kriminal optužuje.

U odbrani koju je iznosio kazao je da „ne priznaje navode optužnice“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari