Dva radnika JKP "Gradska čistoća" gađana kamenicama u Zemunu dok su zaprašivali komarce 1Foto: Beoinfo

Dva radnika JKP „Gradska čistoća“ napadnuta su juče u Zemunu prilikom obavljanja redovne akcije suzbijanja komaraca, saopšteno je iz ove institucije.

 

Juče nešto posle 21 časa, u Ulici Musorgskog na Altini, u opštini Zemun napadnuta su dva radnika Sektora za ekologiju i unapređenje životne sredine JKP „Gradska čistoća“ Slobodan Ilić i Nasif Tafilj, prilikom obavljanja svojih redovnih zadataka, odnosno sprovođenja akcije suzbijanja odraslih formi komaraca metodom hladnog zamagljivanja.

„Juče nešto posle 21 časa, u Ulici Musorgskog na Altini, u opštini Zemun napadnuta su dva radnika Sektora za ekologiju i unapređenje životne sredine JKP „Gradska čistoća“ Slobodan Ilić i Nasif Tafilj, prilikom obavljanja svojih redovnih zadataka, odnosno sprovođenja akcije suzbijanja odraslih formi komaraca metodom hladnog zamagljivanja“, naveli su oni.

Kako su objasnili, do incidenta je došlo kada su dva napadača izrazila negodovanje zbog toga što se na tom mestu sprovodi akcija suzbijanja komaraca, te su kamenicama napali ekipu JKP „Gradska čistoća“, nakon čega su pobegli.

„Prilikom napada nije bilo povređenih, dok je na službenom vozilu koje ekipe Sektora za ekologiju i unapređenje životne sredine koriste za tretman suzbijanja komaraca načinjena velika materijalna šteta“, dodali su oni.

Pripadnici MUP-a Srbije su zatim izašli na lice mesta i izvršili uviđaj.

„JKP „Gradska čistoća“ oštro osuđuje sve učestalije napade na svoje zaposlene koji časno i predano rade svoj posao, za dobrobit svih sugrađana. Biće preduzete sve neophodne zakonske mere, jer je preduzeće u obavezi da zaštiti sve svoje zaposlene i neće se tolerisati niti jedan vid nasilja“, poručili su iz ove institucije.

Preparati koje ekipe JKP „Gradska čistoća“ koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah, niti za ovakvu vrstu neprihvatljivog ponašanja, dodali su oni.

„Apelujemo na građane da imaju u vidu trud i posvećenost naših zaposlenih, kao i značaj posla koji obavljaju za sve nas, te da se uzdrže i omoguće zaposlenima da nesmetano obavljaju svoj posao“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari