Dvanaestočasovna akcija hapšenja petorice Vranjanaca zbog ilegalnog prevoza migranata prema Somoboru 1Mesto: Leskovac Datum: Wed Aug 04 13:31:31 CEST 2021 Dogadjaj: DRUŠTVO - pripadnici Carine Srbije su 30. jula, u tovaru cipsa na jednom od robnih terminala u Leskovcu, pronašli sedam migranata Izvor: FoNet/Carina Srbije

Od ranih jutarnjih sati na širem području Vranja, Bujanovca i Preševa traje međunarodna policijska akcija pripadnika srpske policije u kojoj je do sada uhapšeno petoro lica iz Vranja zbog sumnje na šverc i krijumčarenje ljudi u ovom slučaju  migranata. Jedno lice je u bekstvu, i policija za njime traga, saznaje Danas u policijskim izvorima na jugu Srbije.

Prema navodima policije uhapšeno je pet osoba, koja se sumnjiče za ilegalni prelaz državne granice sa Severnom Makedonijom i krijumčarenje ljudi.

Kako Danas nezvanično saznaje reč je o taksi vozačima, jedne vranjske firme. Uhapšeni su S.S. (56) iz Preševa, D.D. ( 39). D.N. (46) , I.T. (44) i I.S. (39) svi iz Vranja, i oni se nalaze u policijskom zadržavanju od 48 sati, nakon čega će biti privedeni na na saslušanje pred Višim tužiocem u Vranju.

Policija je saopštila da se radi o „kriminalnoj grupi koja je po prethodnom dogovru i uz novčanu nadoknadu od 200 do 600 evra, po vozilima i bez neregularnih papira obezbeđivala nedozvoljeni tranzit kroz Srbiju do Beograda, Vrbasa, Sombora i Subotice za više od pedeset migranata“.

Tokom akcije usledio je pretres stanova i službenih prostorija, gde je policija pronašla veću količinu stranog novca, tri automobila, osam mobilnih telefona. U kući osumnjičenog I. T. policija je pronašla i ukupno 22 metka za vatreno oružje, pa se on dodatno tereti.

Akcija je počela u ranim jutarnjim satima i njom su rukovodili čelnici Policijske uprave Vranje, Službe za organizovanu borbu protiv kriminala i Regionalnog centra granične policije prema Severnoj Makedoniji, kao i pripadnici jedinica Žandarmerije.

Na jugu Srbije borave i pripadnici pogranične policije za suzbijanje nelegalnih mgracija Mađarske i Austrije, koji svakodnevno obilaze područje, gde se svakodnevno događaju pojačani dolasci nelegalnih migranata iz pravca Severne Makedonije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari