Dvojica privedena ispred opštine Zvečan, varili rešetke na vratima u kasnim satima 1Foto: N1/arhiva

Dvojica muškaraca privedena su kasno sinoć, a potom i puštena u Zvečanu, nakon što je policija uočila da obavljaju radove na vratima opštinske zgrade, potvrđeno je za KoSSev u policiji.

Slučaj je zabeležen 40 minuta nakon ponoći.

„Policija je čula da se na vratima opštine Zvečan rade neki radovi. Dolaskom na lice mesta službenici su videli da dvojica na ulaznim vratima postavljaju rešetke i vare“, precizirao je za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

Zbog toga što radove odvijaju u kasnim večernjim satima službenici su ih, objašnjava Eljšani, upitali šta tu rade i zašto toliko kasno, a potom su obojica sprovedeni u stanicu.

Dodaje da se ispred opštine nalazilo i vozilo koje su dvojica radnika koristila.

Tužilac je potom naredio da se sačeka do jutra, te su obojica nakon saslušanja puštena.

U opštini je, kako ističe Eljšani, ostalo samo obezbeđenje koje opštinu inače čuva.

To je posebno istakao, nakon spekulacija o navodnom upadu kosovskih organa u zgradu ove opštine, a nakon održanih izbora.

Kaže da KP takve informacije nema, potvrdivši da osim policije, dvojice radnika, kako se pretpostavlja srpske nacionalnosti, koji su izvodili radove i obezbeđenja – u opštini više niko nije bio.

Inače, još od ishoda aprilskih izbora na Severu koje su Srbi bojkotovali, a na kojima su pobedu odnela četiri albanska gradonačelnika – kao izvestan problem spominje se njihovo zvanično preuzimanje vlasti odnosno opštinskih prostorija.

Mogući „upad“ u ove prostorije, sinoć je po treći put za samo nedelju dana, spominjao srpski predsednik i to za 28. maj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari