Ono o čemu je javnost u Vranju spekulisala poslednjih dana da će načelnik gradske uprave Nebojša Ljubić zbog nesuglasica sa čelnim ljudima u gradskoj upravi iz redova DS podneti ostavku ozvaničeno je i pismenom ostavkom.


– Tačno je, podneo sam ostavku na mesto načelnika gradske uprave, i to u pisanoj formi, i to iz ličnih razloga. Ostavka je zavedena u opštinskoj pisarnici i time sam svoje mesto stavio na raspolaganje ljudima iz Demokratske stranke – rekao je za Danas Ljubić, navodeći da će on i dalje ostati član DS, kao i da će funkciju načelnika obavljati do imenovanja novog lica.

– Očekujem da ostavka postane i zvanični dokument i tek tada ćemo moći da o svemu detaljno obavestimo javnost. Očekujem da će Gradsko veće usvojiti Ljubićevu ostavku i da ćemo vrlo brzo imenovati novog načelnika – prokomentarisao je za Danas dr Slobodan Stamenković, predsednik Gradske skupštine Vranja i visoki funkcioner u Okružnom odboru DS Pčinjskog okruga.

Niko iz redova koalicije koja vrši lokalnu vlast u Vranju, zajedno sa demokratama, a to su SPS, NS, URS, nije želeo da komentariše Ljubićevu ostavku uz najčešći komentar da se radilo „o unutarpartijskim razilaženjima u DS kojoj prema koalicionom sporazumu i pripada mesto načelnika gradske uprave“.

Do ostavke Nebojša Ljubić je važio za principijelnog rukovodioca gradske administracije, a biće upamćen i po tome što je u jednom trenutku pokušao da uvede alko test za merenje alkohola u krvi za zaposlene u opštini Vranje, od čega se ubrzo odustalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari