Edukativna radionica „Čepom do osmeha“ za mitrovačke mališane 1Foto: mitrovica.info

Udruženje „Čepom do osmeha“ – Sremska Mitrovica održalo je ekološko-edukativnu radionicu i druženje u Osnovnoj školi „Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici.

„Znatiželja, interesantna pitanja i iskrena rešenost učenika da budu naša podrška i pomoćnici u sakupljanju čepova uvek nas iznova motivišu i potvrđuju da radimo dobru i humanu stvar. Neizostavan deo radionice bilo je i slaganje mozaika od plastičnih čepova. Hvala vam što smo zajedno deo dečijih osmeha“, kažu u Udruženju „Čepom do osmeha“.

Radionica je podržana od strane Gradske uprave za kulturu grada Sremska Mitrovica.

Udruženje „Čepom do osmeha“ – Sremska Mitrovica bavi se sakupljanjem plastičnih čepova i od obezbeđenih sredstava kupuje pomagala za decu sa smetnjama u razvoju na nivou cele Srbije.

U sklopu aktivnosti udruženja je i održavanje radionica za najmlađe sugrađane o pitanjima zaštite životne sredine, inkluziji, humanosti i toleranciji prema osobama sa invaliditetom.

Kroz ove radionice mališani upoznaju i drugare kojima su do sada zajedničkim snagama, prikupljanjem plastičnih čepova, pomogli, upoznaju ih sa osnovnim ekološkim pojmovima, principima zelene kupovine i kako pojedinac svojim izborima i svakodnevnim ponašanjem direktno utiče na ekosistem, a ima mogućnost i da ga unapredi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari