Ekološki front Novog Sada odgovorio direktoru JP "Urbanizam": Slepo ucrtavate želje investitora 1foto: R.Balać

Ekološki front Novog Sada oštro je odgovorio direktoru JP „Urbanizam“ Dušanu Miladinoviću, koji je na jučerašnjoj prezentaciji Generalnog urbanističkog plana grada do 2030. godine, uputio zamerke ekolozima rečima „zašto se aktivisti ne bave kaubojštinom i kucanjem na vrata uzurpatorima obale na Kameničkoj adi“.

Miladinović je govorio o tome da će, prema novom planu, Kamenička ada biti zaštićena betonskom obaloutvrdom umesto nasipanja od dva do četiri metra, kako je bilo predviđeno prethodnim planom.

Na naše pitanje da li će biti uklonjeno više stotina bespravno podignutih objekata na Kameničkoj adi, on je kazao da će biti sačuvana postojeća šuma i povećana pošumljenost tog dela priobalja.

Miladinović je zamerio ekolozima što se ne bave tim uzurpatorima obale.

Ekolozi, u odgovoru Miladinoviću, podsećaju da je on zadužen da vodi računa o izgledu i razvoju grada.

„Od dana kada ste stupili na dužnost direktora ovog preduzeća, svi vaši potezi su praćeni skandalima, od rušenja Komunalne banke, rušenja trščara, preko mnogih urbanističkih pobuna, u kojima je učestvovalo na desetine hiljada građana i građanki Novog Sada u pokušaju da vas spreči u nastojanjima da svojim planovima ukinete čovekomernost kojoj su svi novosadski urbanisti težili u istoriji Zavoda za urbanizam dugoj više od 60 godina“, navodi Ekološki front Novog Sada i dodaje:

Ekološki front Novog Sada odgovorio direktoru JP "Urbanizam": Slepo ucrtavate želje investitora 2
foto: R. B.

„Za naš novac uništavate život, duh i nasleđe ovog grada, nemušto se braneći čak i od svojih kolega, a pokušavajući da umanjite značaj strukovnog udruženja koje vas je bukvalno oteralo sa mesta njegovog predsednika, sa ciljem da se spasi integritet bez uplitanja stranke kojoj pripadate“.

Ekolozi navode da građani plaćaju mnoge državne činovnike zaposlene po institucijama koji bi trebalo da se bave uzurpacijom obale.

Podsećaju da je duga lista prijava, predstavki i dopisa koje su podnosili nadležnim inspekcijama sve do Ustavnog suda kako bi se zaštitilo priobalje.

„Za razliku od vas, poštujemo državu i institucije, pokušavamo da ih spasimo od beskrupuloznih likova kojima vi ne možete da kažete ne, već slepo ucrtavate njihove želje u planove, koji su izgubili potpuni smisao, te je od planiranja ostala samo mrtva reč na papiru“, zaključuju ekolozi.

Oni poručuju direktoru JP „Urbanizam“ da je po ko zna koji put pokazao da je nedostojan mesta na kojem se nalazi i ocenjuju da je Miladinović „pion u rukama vladajuće stranke“, koji nije uspeo da smisli nijedan pametan argument, nego poziva građane i aktiviste da se obračunavaju sa uzurpatorima i osobama koje su nelegalno zaposele obalu.

Ekološki front Novog Sada ocenjuje da Miladinović „stavlja u opasnost od poplava ceo grad, mašući nekim studijama koje su urađene pod pritiskom i silom“, a da se posao urbanista svodi na „ucrtavanje investitorskih želja i pozdrava“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari