Epilog nestanka struje u Kragujevcu: Nije bilo kolapsa na ulicama, a lekari nisu vraćali pacijente sa dijalize 1Foto: Z.S.M.

Jutrošnji nestanak struje na sat vremena u Kragujevcu nije odložio potpisivanje komercijalnog ugovora premijerke Ane Brnabić u državnom Data centru sa kompanijom „Orakl”.

Iako je bez struje, nešto posle devet časova ostao gotovo čitav grad i okolna sela, zbog kvara na trafostanici Kragujevac Dva u prigradskom naselju Petrovac, u sistemu Elektromreže Srbije, struje je do 11 sati već „stigla” kada je ugovor u Data centru i potpisan.

– Sve je proteklo najnormalnije, kao da struja nije ni nestajala – kažu za Danas oni koji su prisustvovali poptpisivanju ugovora u Data centru.

Kragujevačka policija se nije zvanično oglasila u vezi sa izveštavanjem o kolapsu na ulicama zbog prestanka rada semafora, no, kako nezvanično saznajemo, „ništa se nije spektakularno dogodilo”.

Saobraćaj se tokom nestanka struje otežano odvijao, ali su ga saobraćajci regulisali na raskrsnicama.

Istovremeno, o svemu se zvanično oglasio Univerzitetski klinički centar demantujući da su lekari vraćali pacijente s dijalize.

„Povodom neproverene informacije, objavljene u pojedinim medijima, o prekidanju postupka dijalize za pacijente Klinike za nefrologiju i dijalizu UKC Kragujevac, zvanična i proverena informacija je da se postupci dijaliziranja pacijenata u našoj zdravstvenoj ustanovi obavljaju nesmetano na uobičajen način.

Nestanak električne energije ne ugrožava proces rada nijednog dijaliznog centra u našoj ustanovi i prevazilazi se prema usvojenim procedurama”, stoji u njihovom saopštenju javnosti i novinarima.

Snabdevanje električnom energijom u Kragujevcu normalizovano je oko 10 sati.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari