Zbog nestanka struje prekinuta dijaliza u UKC Kragujevac 1Foto: Zoran Mišić

Zbog nestanka struje, prekinuta je dijaliza pacijentima u Centru za nefrologiju Univerzitetsko- kliničkog centra (UKC) Kragujevac i oni su posle jednočasovnog čekanja vraćeni kućama, a dijaliza će im biti nastavljena sutra u 18 časova.

Prema nezvaničnim informacijama iz UKC, ispostavilo se da u dve, od ukupno četiri sale Odseka za dijalizu Centra za nefrologiju, dijalizatori nisu priključeni na agregat zbog čega je njih 15 vraćeno kućama.

Nakon nestanka električne energije, u UKC su uključeni agregati koji obezbeđuju električnu energiju svim vitalnim funkcijama, ali su aparati u dve sale za dijalizu ostali bez napajanja.

Bili smo tačno na polovini dijalize kada je nestalo struje zbog čega su aparati prestali da rade. Ubrzo smo od sestara čuli da aparati nisu priključeni na agregat i da će današnja dijaliza biti prekinuta, rekao je FoNetu jedan pacijent, koji je želeo da ostane anoniman.

On je rekao da je prekid dijalize izazvao veliko uznemirenje kod pacijenata, navodeći da se radi o teško obolelim ljudima.

Niko nije znao da objasni zbog čega aparati za dijalizu nisu priključeni na agregat. Direktor centra nije odgovarao na pozive pacijenata i zdravstvenog osoblja, opšta konfuzija trajala je čitav sat, dok nam nije saopšteno da idemo kućama, rekao je taj pacijent.

Ceo Kragujevac ostao je bez napajanja električnom energijom od 9.00 do 10 časova zbog ispadanja trafo stanice Kragujevac 2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari