Etička komisija univerziteta da reaguje zbog plagijata Malog

Grupa profesora i istraživača traži da se gradonačelniku Beograda ne dodeli titula doktora nauka

Ostavite komentar


  1. Dragi prijatelji nemozete izaci na kraj sa njima ima ih na stotine i svi su u politici,vladi,policiji,bolnici,opstinama,sudovima.itd.traja ce nekoliko godina i onda se oni povuku i nista od toga maznuli pare niti im se sudi niti je iko i nece biti osudjen.

  2. Meni je jako krivo kada mi je nudjeno za neku diplomu zavisi od para koju hoces odes dole na Kosovo i vratis se recimo za policiju tada od5do7hilj.evra.Viss skola oko 3 visoka i fakultet od5 do 7 hiljadarki ima ih oko 30 posto mozda i 50 koji su tako odradili ustvari sa kosova ko je dosao oko 80posto je plagijat.m

    1. Procenti su potpuno odokativni, ali suština je pogođena. Visoke strukovne škole u severnom delu Kosova su leglo korupcije i lažnih diploma. To se prećutkuje iz političkih razloga, ali je tako.

  3. Ko ce bre Nesi slini da proceslja diplomu dik je Vucko na vlasti samo moze da gs skloni ako bude frka i nista drugo

  4. Pored ovoliko doktora nauke…Mali , Nebojša , Jorgovana i ne znam ko sve ne nas presednik je običan pravnik i svi mu lizu guzucu
    Ko je ovde lud ljudi…mi ili doktori nauka ili „presednik svih gradjana“
    Stvarni smo banana država , ustvari mi smo samo kora od banana države
    P.S…a vi akademici iz SANU…kako vas nije sramota da ćutite ….pa devastiranjem obrazovanja nestaćemo kao narod

  5. Kada će se ispitati sporni doktorati u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu?

  6. Zaintresujes pa saznas za znacaj koji ima doktorat akademika Sijackog i puknes od smeha. Dok je njegov doktorat jedan od najcitiranijih doktorata savremene fizike i matematike, toliko je doktorat Malog oda sopstvenoj sujeti. Puna podrska profesorima u odbrani BU.

  7. Pored ovoliko doktora nauka ponosan sam sto sam ostao samo obican svrseni student sa prosekom 9.61 i zavsetkom studija u roku

  8. Verujemo da će u borbi za očuvanje ugleda Univerziteta u Beogradu biti istaknut i slučaj doskorašnjeg člana Etičkog odbora i još uvek aktuelnog dekana Tehnološko-metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji je na predavanju o plagijatima, održanom novembra meseca prošle godine, u univerzitetskoj biblioteci “Svetozar Marković“, svrstan u “TOP 10“ plagijata. Treba napomenuti da se radi o više najtežih oblika neakademskog ponašanja (plagiranje , krivotvorenje, falsifikovanje rezultata) u doktoratu, monografiji i udžbeniku pomenutog dekana, kao i u doktorskoj disertaciji gde se kao mentor pojavljuje dekan.

  9. Obavestite doticne da je u Zimbabveu nadlezni organ podneo ostavku posto je utvdjeno da su gdji. Mugabe, supruzi predsednika, dali lazni doktorat. Koda nas „nadlezni“ na univerzitetu nemaju integritet ni za utehu i zato nam je tako kako je. I zato ljudi kao Mali, dr. Nesa i ostali mogu da nas zamajavaju godinama i jos se besramno reklamiraju obilazeci pijace, otvarajuci ovo ili ono. Sramota za nasu akademsku zajednicu.

  10. Doktorat Malog su pisali asistenti njegovog mentora,a kojima je već dosadilo da pišu „doktorate“ političarima i drugim javnim ličnostima koje imaju pare,pa naruče titulu,daju pare i sve je gotovo za,najviše,godinu dana,a po potrebi i za kraće vreme.Jadni asistenti više ne znaju šta da izmišljaju,pa prepisuju li prepisuju,jer je inflacija doktorata vrlo velika,jer Mali,na žalost,nije jedini.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.