EU finansira rekonstrukciju zdravstvene stanice u Baljevcu kod Raške 1Foto: EU PRO Plus

U rudarskom mestu Baljevac, nedaleko od Raške, počela je kompletna rekonstrukcija zdravstvene stanice, koju finansira EU preko programa EU PRO plus.

Vrednost radova je 180.000 evra, u kojima opština Raška učestuje sa oko 50.000. Biće urađena izolacija spoljnih zidova i međuspratnih konstrukcija, zamena stolarije, izgradnja pristupne rampe za osobe sa invaliditetom i ugradnja kotlova na pelet.

Rok za završetak radova je 90 dana. Iz informativne službe donatora saopšteno je i da će u okviru projekta, za tu zdravstvenu ustanovu, biti kupljeno vozilo hitne pomoči i oprema: mobilni EKG aparat, defribilator i suvi sterilizator.

Zdravstvena stanica u Baljevcu ima odeljenja za decu i odrasle, patronažnu i stomatološku službu.

Projekat, čiji je cilj unapređene zdravstvene zaštite, zajedno realizuju program EU PRO Plus i Ministarstvo za evropske integracije Srbije.

To je jedan od 32 projekta lokalne infrastrukture u regionima Šumadije, zapadne, južne i istočne Srbije, koje podržava EU preko programa EU PRO Plus sa više od pet miliona evra.

Aktivnosti tog programa čiji cilj je ravnomeran društveno-ekonomski razvoj Srbije, Evropska unija finansira sa 40 miliona dinara, u 99 lokalnih samouprava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari