Euleks o konvoju sa vozilima KP na Severu: Pratnja povodom zamene redovnih policajaca u Leposaviću 1Foto: N1 (arhiva)

Euleks je saopštio da je juče pružio pratnju Kosovskoj policiji povodom zamene redovnih policijskih službenika u Leposaviću, na severu Kosova, javlja danas KoSSev.

Taj portal navodi da su kosovski mediji izveštavali sinoć da su posle više od dve nedelje, koliko su se našli blokirani u Leposaviću usled barikada, konačno zamenjeni policajci i vraćeni u policijsku bazu na jugu.

Od subote popodne i kasno uveče stizale su informacije i fotografije iz rejona sela Kamenica – Vuča – Sočanica na kojima se vidi veća kolona policijskih džipova, uz vozila Euleksa u oba pravca.

U pitanju je seoski put lošeg kvaliteta koji je sada jedina veza između Leposavića i Kosovske Mitrovice, usled barikada na magistralnom putu i do sada policijska vozila nisu viđana na njemu.

KoSSev podseća da su neki beogradski tabloidi objavili su da su navodno Kfor i Euleks doveli specijalce sa snajperom u Leposavić.

Iz Euleksa su za KoSSev saopštili da su pružali pratnju Kosovskoj policiji na osnovu njihovog zvaničnog zahteva, a upravo u vezi sa zamenom redovnih policijskih službenika u Leposaviću.

„Nakon zvaničnog zahteva Kosovske policije, Euleks je 24. decembra pratio konvoj redovnih službenika Kosovske policije koji su se rotirali i zamenili redovne policajce u policijskoj stanici u Leposaviću“, naveli su iz te misije.

Barikade na severu Kosova ušle su u treću nedelju. Već 16 dana blokirani su magistralni putevi na severu Kosova na desetak mesta, odnosno 11 – prema jučerašnjim tvrdnjama kosovskog premijera. Isto toliko dana su blokirani i prelazi Jarinje i Brnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari