EULEX nakon incidenata na Severu: Pažljivo pratimo događaje koji mogu da utiču na bezbednost 1Foto: N1 (arhiva)

Mobilne izviđačke patrole EULEX-a trenutno prate bezbednosnu situaciju na Severu Kosova, uključujući i Severnu Mitrovicu, kao i nedavna dešavanja, u bliskoj saradnji sa Kosovskom policijom, saopštili su iz ove misije Evropske unije za KoSSev nakon današnjih incidenata na Severu Kosova.

Najmanje dva incidenta praćena sirenama dogodila su se danas u Zubinom Potoku i Severnoj Mitrovici, prilikom pokušaja članova opštinskih izbornih komisija da u pratnji Kosovske policije uđu u prostorije OIK-a na Severu. Srbi su ih sprečili da to učine, prenosi KoSSev.

I dok se incident u Zubinom Potoku završio mirno, uz intervenciju i policije, u Mitrovici su, prema zvaničnim izvorima, na prostorije OIK-a bačene dve eksplozivne naprave od kojih je jedna eksplodirala. Druga je u kontrolisanoj eksploziji uklonjena kasno večeras.

Iz EULEX-a su potvrdili za KoSSev da su na zahtev Kosovske policije i u koordinaciji sa KFOR-om njihove policijske jedinice pružile podršku u obezbeđivanju prostora oko zgrade OIK-a u Severnoj Mitrovici.

Ujedno poručuju da ostaju na oprezu, te da pažljivo prate događaje „koji mogu uticati na bezbednost Kosova i svih zajednica na Kosovu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari