Falsifikovanim parama varao seljake 1Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu zaplenili su 80 novčanica od po 100 evra za koje se sumnja da su falsifikovane i uhapsili su dve osobe osumnjičene da su počinile krivično delo falsifikovanje novca, prenosi Podunavlje.info.

Uhapšeni su R. L. (23) i S. M. (21) iz Čačka, koji su zatečeni prilikom prodaje 44 novčanice od po 100 evra dvadesetdevetogodišnjem muškarcu, protiv koga će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je falsifikovni novac, koji je kupovao od uhapšenih, stavljao u opticaj.

On je falsifikovanim novcem, kako saznaje Podunavlje.info, u selima u okolini Smederevske Palanke pazario telad i junice i tako je prevara otkrivena. Kada je jedan od nasamarenih domaćina otišao u banku da proveri novac koji je dobio za stoku, ispostavilo se da nije pravo i cep slučaj je prijavljen policiji, koja je prilikom pretresa kuće osumnjičenog dvadesetdevetogodišnjeg muškarca pronašla još 22 novčanice od po 100 evra, za koje se sumnja da su falsifikovane.

Takođe, policija je oduzela i 14 falsifikovanih novčanica od po 100 evra, koje je kako se sumnja dvadesetdevetogodišnji muškarac u prethodnom periodu pustio u opticaj.  Sve novčanice su popisane i biće prosleđene Narodnoj banci Srbije, radi potvrđivanja da se radi o falsifikatima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari