Festival nauke, preduzetništva i ekologije u subotičkoj Osnovnoj školi "Sečenji Ištvan" 1Foto: Osnovna škola "Sečenji Ištvan" Subotica

Povodom Svetskog dan pčela, Osnovna škola “Sečenji Ištvan” organizovaće u petak, 20. maja, Festival nauke, preduzetništva i ekologije posvećen upravo pčelama, s ciljem da se kroz vršnjačku edukaciju skrene pažnja na njihov značaj, od kojeg zavisi opstanak čoveka i planete.

Festival će se održati u fiskulturnoj sali škole u periodu od 11 do 16 časova. Svaki razredni starešina i nastavnik obradio je sa učenicima temu u vezi sa pčelama iz ugla svog predmeta, te će učenici svojim kreativnim i maštovitim prikazima predstaviti publici znanja koja su o ovim, danas ugroženim insektima stekli na časovima.

Specijalni gosti festivala biće Udruženje pčelara “Pčela” iz Subotice i studenti Učiteljskog fakulteta na mađarskom nastavnom jeziku sa profesorima, koji će predstaviti svoj rad iz oblasti robotike i zaštite životne sredine.

Festival je otvorenog tipa, te škola poziva i roditelje učenika, buduće prvake i sve zainteresovane građane da posete ovu zanimljivu demonstraciju nauke, preduzetništva i ekologije u školi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari