Film Abela Ferare o seksualnoj aferi bivšeg generalnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominika Stros-Kana biće premijerno prikazan na 67. Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu, piše pariski list Mond.


Film „Dobrodošli u Njujork“ režirao je Ejbel Ferara, a glavnu ulogu igra Žerar Depardje. Pozivajući se na distributersku kuću Vajld Banč, film će biti prikazan van konkurencije 17. maja u Kanu. Datum premijernog prikazivanja filma podudara se s datumom izbijanja seksualne afere Dominika Stros-Kana, koga je 17. maja 2011. godine jedna hotelska sobarica u Njujorku optužila da je pokušao da je siluje. Stros-Kan je kasnije oslobođen optužbe u SAD, ali je zbog te afere bio primoran da podnese ostavku na mesto šefa MMF-a, podseća Beta.

„Njega (Stros-Kana) je mogao da igra jedino Depardje“, rekao je ranije komentator državne francuske radio-stanice Frans info.

Depardje je glumio besplatno, čak je sam platio put do Njujorka na snimanje. Prošle godine je švajcarskoj televiziji rekao da je Stros-Kan „pravi Francuz, arogantan, samozadovoljan – uradiću to jer ga ne volim“. Stros-Kan (65) bio je ministar privrede i finansija Francuske (1997-1999) i važio za kandidata socijalista za predsednika Republike.

Stros-Kan je septembra 2013. imenovan za ekonomskog savetnika Vlade Srbije. Tada je u Beogradu rekao da će prva tri meseca savetovati besplatno, a da će za posle „videti“.

U Francuskoj će film biti javnosti dostupan samo na internetu a ne u bioskopskim salama, osim premijere u Kanu, dodaje Mond i navodi da će jedino američki gledaoci moći da gledaju film u bioskopu. Međunarodni filmski festival u Kanu traje od 14. do 25. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari