Film „Ratne priče sa Košara“ 9. aprila na RTS-u ,u filmu 70 sagovornika koji su učestvovali u borbama

Ostavite komentar


  1. Ako je film o Kosarama uradjen kao serija na RTS 2 o Avijaciji i pilotima za vreme bombardovanja 1999. godine, onda bolje da ne snimate.
    Nejasno je zasto se u serijji o poginulim pilotima apostrofira da je prvi poginuli pilot Zoran Radosavljevic, kad je to bio ZIVOTA DJURIC komandat TIGROVA, eskadrile ratnih aviona orlova koji su prema zvanicnim podacima 25.marta 1999. godine, poleteli sa aerodroma Ladjevci na Kosovo i Metohiju, u brisucem letu nisko iznad zemljje bez koriscenja radio veze, unistili ciljeve OVK na zemlji kod Glogovca, gde je posle toga komandant Djuric i pogodjen sa zemlje, nakon cega je i nastradao. Najmanje prostora u RTS-ovoj emisiji posveceno je ovom izvanrednom coveku i pilotu, a zapravo on je bio prva zrtva avijacije VJ, za koju se kasnije ispostavilo da je u pravom smislu reci bila ZRTVOVANA od tadasnjjeg rukovodstva, jer se u tehniku nije ulagalo koliko je bilo potrebno posto je njen rok istekao l997. godine. Dzabe su polupani ne bas jeftini avioni i izginuli piloti, jer nisu mogli da obore ni jedan neprijateljjski avion.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.