„Flaster na ranu koja ne može da se pokrije“: Da li bi ideja o kojoj razmišlja prosvetna vlast rešila problem nedostatka nastavnika u školama?

Ostavite komentar


  1. Propalo društvo,propala država,korumpirana crkva,nemoralan narod,šta može biti u prosveti nego refleksija opšte propasti ?

  2. Onog trenutka kad je došlo do masovnog upliva pedagoga i kada je postalo bitnije kako nego šta se predaje u školama sve je krenulo nizbrdo. Naježim se kad se spomene i reč pedagoške discipline.

  3. Drzava prvo treba da regulise nivoe obrazovanja. Zasto diplomirani matematicar sad i diplomirani matematicar pre 20 godina nisu isto?? Iste predmete polozili, odbranili diplomiski itd. A sa druge strane specijalista strukovni se isto rangira kao osnovne akademske studije, a da ne pricam sto su omogucili da master strukovni bude isto kao i master akademski, oba imaju 300 bodova, prvo to treba razgraniciti

  4. A jel se priznaje „master“ iz Brčkog,Bijeljine,Zenice,Raniluga,…..da ne pominjem centralnu Srbiju.Šta će se desiti ; pokupeće diplome na crnom tržištu.

  5. Da li to znači da ja mogu da budem nastavnica srpskog jezika u osnovnoj školi, jer imam završen Učiteljski fakultet, smer za vaspitača, ali master diplomu imam iz Srpskog jezika i književnosti, stečenu na istom fakultetu!???

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.