FPN se ogradio od izjava profesora Simeunovića na RTS-u o osobama sa autizmom 1Foto: Jovana Stanković/ Danas

Uprava beogradskog Fakulteta političkih nauka (FPN) je danas u odgovoru na pismo Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom izrazila žaljenje zbog bola koji je istupom profesora Dragana Simeunovića u Jutarnjem dnevniku Radiotelevizije Srbije nanet osobama sa autizmom i njihovim porodicama.

Verujemo da je u teškim i tragičnim trenucima koji su prethodnih dana pogodili naše društvo od presudnog značaja meriti svaku izgovorenu reč, a posebno ukoliko pogađa ugrožene i marginalizovane grupe, što osobe sa autizmom nedvosmisleno jesu, saopštila je Uprava FPN.

Navodi se da Simeunović nije nastupio u ime FPN i da se profesori tog fakulteta bave aktuelnim društvenim pitanjima iz najrazličitijih naučnih, stručnih, kao i političkih uglova.

Iako ih to čini čestim sagovornicima u medijima, nijedan komentar koji naši nastavnici i saradnici upute javnosti ne može se smatrati stavom FPN, tvrdi se u saopštenju.

U odgovoru na pismo koji je objavio Savez udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom navodi se da je rad sa ugroženim grupama u jezgru i biću FPN, saopštilo je Udruženje novinara Srbije.

„Želimo da podvučemo da smo upoznali članove kolektiva FPN sa sadržinom vašeg pisma koje je izazvalo obilje tuge“, ističe se u odgovoru i dodaje da je Fakultet decenijama nastoji da neguje i širi vrednosti humanosti, solidarnosti, umerenosti i tolerancije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari