Fridom haus stoji iza nalaza za Srbiju

Majkl Abramovic, predsednik Fridom hausa, za Danas povodom pisma koji mu je poslala premijerka Ana Brnabić u kome tvrdi da je naša zemlja i dalje demokratska

Ostavite komentar


  1. Ma koprcaj se ti Brnaba koliko hoces, ne vredi ti nista.Sve je jasno da ne moze jasnije da bude.

  2. Pazite šta rade: „… Fridom haus sarađuje sa lokalnim analitičarima, koji pripremaju izveštaje o zemlji i predlažu ocene za svaku od njih. Potom se ovaj nact deli na tri do pet anonimnih recenzenata po tim zemljama, koji zatim daju povratne informacije i ocenjuju predloge rezultata koje su dostavili lokalni autori ili autor…“

    Ma nemojte molim vas. Oni biraju „lokalne analitičare“ i „anonimne recenzente“.

    I to mi je neizostavno OBJEKTOVNA OCENA. Malo morgen.

    Daj neka kažu ko su u Srbiji bili ti lokalni stručnjaci. Daj neka na taj način, autoritetom tih stručnjaka, potvrde to šta je uradjeno.

    Pritom, ne negiram da Srbija nema problema. Naprotiv.
    Medjutim, znamo mi i kakvi sve igrači mogu učestvovati iz Srbije.

    Već duže vremena gledamo da su se Zapadne demokratije, u okviru liberalnog kapitalizma, degradirale i deformisale do besmisla. Pogledajte samo šta su uradili u krizi sa Koronavirusom. Presudiše stotinama hiljada ljudi. Strašno.
    Sve ovo važi i za njihove svakojake NVO. Možda su nekada i bile korisne. Medjutim, sada su one teret koji non-stop pravi svakojaka zamešateljstva, tako da bi se ova Freedom House mogla slobodno nazvati i …

    Iz navedenog se vidi da to što oni rade treba zgužvati i u prvi korpu. Nema tu pomoći.

    Mi se sami moramo izboriti za slobodu, red i pravdu.

  3. Da je EU realna, ovaj izveštaj je trebao biti usvojen još pre 5…6 god.

  4. Alo cenzori, opet mi ukidate pravo, bez opravdanog razloga, da kažem svoje. Napišite javno zašto ne objavljujete moj komentar. Da se zna.

    A ja sam na samo napisao ono što i vi napisaste u vašem tekstu, a to je da „…Fridom haus sarađuje sa lokalnim analitičarima, koji pripremaju izveštaje o zemlji i predlažu ocene za svaku od njih. Potom se ovaj nact deli na tri do pet anonimnih recenzenata po tim zemljama, koji zatim daju povratne informacije i ocenjuju predloge rezultata koje su dostavili lokalni autori ili autor… „, a ovo znači da oni biraju lokalne saradnike, a ne objavljuju autore takvih izveštaja.

    Itd, itd.

    Objavite vi moj komentar. Da se vidi šta o njima mislim. Pa nisu oni svete krave pa da se o njima ne sme ništa reći.
    To što oni rade nije vredno pomena. Nema nama tu pomoći.

    Sami moramo da uradimo ono što nam treba.

  5. ,, Fridom“ odavo nije a pre će biti the hour of rising sun.To je jeddna ljigava zapadna ekspozitura, koja je izbegla da se izjasni o demokratiji u Saudijskoj arabiji i još nekim miljenicima zapada. Naravno Kina i Rusija si stalna tema. ,Fridom“ haus je samo pislušni šrafćić u Američkoj pljuvačini koja neće u njihovo ropstvo. Istina u našoj državi ne cvetaju ruže što se odnosi na ljudska prava i uzurpaciju vlasti od strane SNS sekte. Ali gospodo počistite prvo korov ispred vaše kuće od koga se ne vidite već dacenijama. Do tada ste samo grupa licemera.

  6. Freedom house nije RTS da premijerki i predsedniku priča ono što oni žele da čuju.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.