Požarevačke demokrate su se prošle nedelje dogovorile da iz vladajuće koalicije koju sačinjavaju sa SPS-om i G17 plus, da raskinu saradnju sa G17 plus. Razlog ovake odluke je bio to što Dinkićevi lokalni funkcioneri nisu hteli da za budućeg direktora požarevačke bolnice postave, sadašnjeg direktora Zdravstvenog centra, dr Mileta Bogosavljevića.

Naime, po novom zakonu svi zdravstveni centri rasformiraće se i podeliti na bolnice i domove zdravlja, s tim što će bolnice potpasti pod ingerencijom Ministarstva zdravlja, a o domovima zdravlja brinuće lokalne samouprave. Lokalni dinkićevci smatrali su da im mesto direktora bolnice pripada zbog toga što je aktuelni ministar zdravlja, Tomica Milosavljević član njihove stranke. Taj stav razbesneo je demokrate i kao odmazdu za njihovu nameru odlučili su da raskinu koalicioni dogovor i otkažu saradnju sa G17 plus. To ne bi imalo nikakve posledice u vršenju lokalne vlasti, jer sa odbornicina SPS-a, i bez njihovih tri odbornika, imaju apsolutnu većinu u gradskom parlamentu. Čak su napravili i spisak od četrdesetak imena članova G17 plus, koji će ostati bez funkcije. Kada su funkcioneri iz Dinkevićeve stranke videli da je vrag odneo šalu i da su namere demokrata ozbiljne, revidirali su stavove. Zamenik predsednika G17 plus, Vlada Ilić hitno je došao u Požarevac da rešava nastali problem.

On je održao sastanak sa lokalnim funkcionerima, gde su dosta njih bili za to da direktora bolnice predlože demokrate, jer im se nije napuštalo funkcije direktora javnih preduzeće, članova Uporavnih odbora i drugih funkcija koje su imali u lokalnoj vlast. Pošto su se dogovorili između sebe šta da čine, Vlada Ilić je održao satanak sa demokratama gde je prihvatio sve njihove predloge. Kako saznajemo predlog G17 bio je da direktor bolnice bude neuropsijatar, Dragana Medurić. Ipak ta opcija je otpala, pa će dr Miodrag Bogosavljević preći sa uskoro ugašenog mesta direktora Zdravstvenog centra na mesto direktora Gradske bolnice. G17 će dobiti predsednika i većinu članova u Upravnom odboru bolnice. Prema, našim saznanjima u toj podeli SPS će dobiti direktora Doma zdravlja, a demokrate predsednika Upravnog odbora. Kako smo čuli iz našeg izvora bliskom SPS-u, novi direktor Doma zdravlja biće njihov kadar kardiolog, Branislav Rančić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari