Gej lezbejski info centar osuđuje homofobične izjave folk pevača Ace Lukasa 1Foto: EPA/ KOCA SULEJMANOVIC (arhiva)

Gej lezbejski info centar (GLIC) osudio je danas, kako je navedeno, homofobične izjave folk pevača Aleksandra Vuksanovića – Ace Lukasa i ukazao da je javno iznošenje nečije stvarne ili pretpostavljene seksualne orijentacije vid diskriminacije, naročito kada je u pitanju pokušaj političke diskriminacije.

„Zakon o zabrani diskriminacije kaže da je seksualna orijentacija privatna stvar i niko ne može biti pozvan da se javno izjasni o svojoj seksualnoj orijentaciji, da svako ima pravo da se izjasni o svojoj seksualnoj orijentaciji ako želi, a da je diskriminatorsko postupanje zbog takvog izjašnjavanja zabranjeno!“, navela je GLIC.

Ta organizacija je dodala da nije prvi put da taj pevač daje homofobične izjave i da napada LGBT populaciju, zbog čega je podneto više tužbi protiv njega.

„Primećujemo opasan seksistički i homofobični trend na društvenim mrežama i političkom diskursu da se politički protivnici diskredituju tako što se njihova seksualnost ili seksualne uloge koriste za ponižavanje i omalovažavanje“, dodaje se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari