Glas naroda: Koliko su Subotičani zadovoljni radom zimske službe tokom nedavnog snega i leda 1Naselje Radijalac, foto: Natalija Jakovljević

Koliko je klizavo u gradu, i kako su se Subotičani snalazili tokom proteklih dana, po snegu i ledu, saznali smo zahvaljujući vašim komentarima ispod Danasove ankete o tome, koliko ste zadovoljni radom zimske službe u Subotici.

Pojedini građani su zadovoljni prohodnošću kroz grad i naveli da ne treba pisati loše komentare, dok drugi smatraju da se nije svuda posipala so, da su neke od ulica neopravdano zaboravljene, da su pojedini trotoari neprohodni i klizavi, a da su zapostavljene i sporedne ulice.

„Nismo zadovoljni. Traktor koji posipa so prošao je kod Gimnazije, u ulici Petefi Šandora, i bacio je so, a sa druge strane Gimnazije, nije prošao pešačkom stazom i sad je sve debeo led i klizavo je“, navodi jedna od komentatorki.

Dodaje da, deca koja dolaze u školu, mogu da se okliznu i izlome.

„Neka ubuduće zna direktor Čistoće i zelenila, neka ga obaveste da postoji i druga strana ulice kod Gimnazije i da treba da bace so“, smatra ona.

Glas naroda: Koliko su Subotičani zadovoljni radom zimske službe tokom nedavnog snega i leda 2
Foto: Danas

Drugi ocenjuju da je ovo bacanje para za loše obavljen posao.

„Bacaju rizlu, so na suv asfalt, a onaj sa kvadom počinje da čisti kad izađe sunce. Ako se dobro sećam imena firme, Komgrad. Ta firma je nekada mnogo bolje radila, čistila sneg i parking mesta“, smatraju naši čitaoci.

Pojedini Subotičani pišu da su trotoari „užas – pod ledom“, i da treba pitati poštare.

„Oni idu biciklom, ne verujem da su zadovoljni. Još uvek je klizavo“, navode.

Neki kažu da „imamo klizališta po čitavom gradu“, a da „Parking naplaćuje, a ne čiste parking mesta“.

Građani su najviše kivni što nisu očišćene sporedne ulice.

„Katastrofa! Ne budite smešni, nijedna sporedna ulica nije očišćena. Sporedne ulice im nisu bitne na žalost. Kao da oni ne plaćaju komunalije, vazduh i ostalo… Bitno da uzmu novac a ljudi u sporednim ulicama nek se izlome, pa iako u tim sporednim uličicama naplaćuju parking“, navode naši komentatori.

Neki pak smatraju da se istom dinamikom radilo na teritoriji cele države, „bez izuzetka“.

„Nisu očišćene ni glavne ulice. Malo sunca i saobraćaj su odradili posao. Ko će se zamarati čišćenjem, kada će se svakako sve otopiti“, ocenjuju Subotičani.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari