Žitelji jednog sela u Kini napali su i povredili 27 policajaca, pošto su oni priveli dvojicu osumnjičenih za ilegalno pritvaranje ljudi, saopštile su juče lokalne vlasti.

Incident se dogodio u selu Guangdži u jugozapadnoj kineskoj provinciji Junan, pošto su policajci tamo uhapsili dva čoveka zbog sumnje da su u utorak po podne u gradiću Đingčeng ilegalno pritvarali ljude i nanosili im povrede.

Posle hapšenja, oko 200 stanovnika Guangdžija zaustavilo je 11 policajaca i njihova tri vozila na magistralnom putu pored sela. Seljaci su potom napali policijsko pojačanje koje je poslato da sredi situaciju. U sukobu je povređeno 27 policajaca, od kojih su trojica zadobila teške povrede. Oni su prebačeni u bolnicu u gradu Kunmingu, administrativnom centru Junana.

Nije poznato da li među žiteljima Guangdžija ima povređenih, saopštila je policija. Sedam policajaca bilo je opkoljeno u Guangdžiju, ali su tokom noći uspeli da umaknu. Preostalih 13 opkoljenih policajaca bezbedno je juče popodne izašlo iz sela. Vlada Kunminga je saopštila da će vlasti poštovati zahteve žitelja Guangdžija u vezi sa njihovom imovinom kako bi njihovi pravni interesi bili zaštićeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari