Godišnjica rušenja u Savamali 1foto (BETAPHOTO/NENAD PETROVIĆ/DS)

Slučaj bespravnog rušenja nekoliko objekata u Hercegovačkoj ulici u beogradskom kvartu Savamala, ni posle punih šest godina nije do kraja rasvetljen.

Podsetimo, privatni objekti u Savamali srušeni su u noći neposredno nakon parlamentarnih i lokalnih izbora održanih 24. aprila 2016. Zbog rušenja je kažnjen samo šef dežurne službe beogradske policije Goran Stamenković na pet meseci uslovno i to za nesavestan rad, odnosno nereagovanje, uprkos pozivima uznemirenih građana policiji da izađe na teren.

Ujutru nakon rušenja, čuvar jedne firme u Savamali ispričao je da je objekte sa zemljom sravnila grupa ljudi maskiranih „fantomkama“, opremljenih bagerima i palicama, koja ga je prethodno vezala. Ovaj najvažniji očevidac je u međuvremenu preminuo.

U vreme rušenja, gradonačelnik Beograda je bio Siniša Mali, a premijer Aleksandar Vučić. Vučić je tada rekao da je rušenje izveo „kompletan idiot“, ukazujući na najviše gradske ograne.

Do danas nije zvanično utvrđeno ko je naložio rušenje objekata u tom kvratu i ko je izdao naređenje policiji da, uprkos pozivima, ne reaguje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari