Gojković: Ministarstvo spremno da počne rad na osnovu Akcionog plana za sprovođenje Medijske strategije 1Foto: BETA/KANCELARIJA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA VLADE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Članovi nove Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara su danas o svom budućem radu razgovarali s predsednicom Vlade Srbije, Anom Brnabić, i s ministarkoma kulture i informisanja Majom Gojković koja je i potpredsednica Vlade.

Članovi Radne grupe izložili su ideje o tome kako konkretizovati rad, a dogovoreno je da se sastavi akcioni plan koji bi to precizirao, prenela je Vlada.

Dogovorili su se i da se upotrebi platforma koju zajednički pripremaju Zaštitnik građana i medijska i novinarska udruženja, kao baza podataka o napadima i pritisku na novinare i druge medijske radnike.

Takođe je istaknuta važnost jačanja takozvanih kontakt-tačaka za novinare u javnim tužilaštvima i policiji, naročito u lokalnim zajednicama.

Naredni sastanak Radne grupe s premijerkom Brnabić i ministarkom Gojković zakazan je za 29. januar 2021. godine.

Brnabić je danas rekla da će Vlada i dalje biti posvećena dijalogu i otvorena za saradnju sa svim predstavnicima medija, što je neophodno za jačanje poverenja u celom društvu, a Gojković potvrdila da je i ona otvorena za predloge medijskih udruženja o tome šta konkretno da se uradi za povećanje bezbednosti novinara.

Ministarka je istakla da je Ministarstvo kulture i informisanja spremno da počne rad na osnovu Akcionog plana za sprovođenje Medijske strategije.

Vlada Srbije je nedavno obrazovala Radnu grupu za bezbednost i zaštitu novinara u kojoj su predstavnici državnih organa i medijskih i novinarskih udruženja, i međunarodnih organizacija koji pružaju podršku unapređenju medija. Najavljeno je da će se Radna grupa, uz svoje redovne sastanke, jednom mesečno sastajati s Anom Brnabić i Majom Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari