Gorela gradska deponija na Klisi: Iz novosadske Gradske kuće kažu da zdravlje građana nije bilo ugroženo 1Foto: Pixabay/stevepb

Požar na gradskoj deponiji na Klisi u Novom Sadu uočen je sinoć oko 22.40 časova i ugašen je za četiri sata, te kako tvrde iz Gradske kuće, zdravlje i bezbednost Novosađana „nisu bili ugroženi ni u jednom trenutku“.

Na lokalizaciji i gašenju požara učestvovali su novosadski vatrogasci, radnici javno-komunalnih preduzeća „Čistoća“, „Put“ i „Vodovod i kanalizacija“, kao i inspektori Uprave za inspekcijske poslove i drugi nadležni organi i institucije koji su požar lokalizovali oko 2.40 časova.

– Otežavajuća okolnost u gašenju požara bio je jak vetar koji je konstantno duvao i širio plamen na okolno rastinje, a dim koji se širio kretao se suprotno od pravca grada. Imajući u vidu da je vatrom zahvaćeno polje pokriveno zemljom i inertnim materijalom, najviše je gorelo rastinje i nije bilo opasnosti od širenja požara niti opasnih materija koje su produkt sagorevanja. Vatra nije zahvatila polja na kojima se trenutno odlaže otpad, što je olakšalo gašenje požara – rekli su iz Grada.

Uzrok nastanka požara se još uvek utvrđuje.

Iz Gradske čistoće kažu da je prostor koji je zahvaćen požarom pod stalnim nadzorom, a vozila za slučaj potrebe su u stalnoj pripravnosti, te da gradska deponija radi nesmetano, a prijem otpada se odvija uobičajeno.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari