Gotovo izjednačen broj novoinficiranih i izlečenih na dnevnom nivou u Boru, Kladovu i Majdanpeku 1Kladovo ZC Foto: J. B. K.

Posle par dana, u Boru je evidentiran veći broj izlečenih nego obolelih od korona virusa, pa je i broj aktivno pozitivnih manji nego juče.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara, registrovano je 20 novoinficiranih, oporavilo se
29 osoba i na teritoriji grada Bora je 379 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

Na kovid odeljnjima borske bolnice hospitalizovano je 49 bolesnika, tri više nego juče, a 46 njih je pozitivno na virus.

U kovid ambulanti „Rudar“ juče je obavljeno 34 prva i 32 kontrolna pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 50 pacijenata.

Prema izveštaju Zdravstvenog centra Kladovo u ovoj opštini obolelo je još šest osoba.

Međutim, kako se od virusne infekcije oporavilo pet bolesnika, to je broj aktivno pozitivnih neznatno uvećan i iznosi 68.

U kladovskoj opštini je od početka epidemije zaražena 1.601 osoba, do sada je izlečeno 1.469, a od posledica korona virusa preminula su 64 pacijenta.

Nekoliko dana zaredom broj novoinficiranih u majdanpečkoj opštini je dvocifren. Juče je testirano 28 osoba, a prema pristiglih 25 rezultta prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 13.

Izlečeno je 12 pacijenata, a od 118 aktivno pozitivnih, zbog teže kliničke slike, na lečenju u tercijarnim ustanovama je 15 pacijenata.

Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek obavljena su 63 pregleda, 15 prvih i 48 kontrolnih, a kod šest pacijenata dijagnostikovana je pneumonija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari