Grad donirao opremu Ronilačkom klubu Kragujevac 1Foto: Grad Kragujevac

Ronilački klub Kragujevac dobio je od Grada zaštitnu opremu za hladnije zarone, ali i sportska peraja, maske i disalice.

Opremu će ronioci ovog kluba koristiti tokom redovnih trenažnih procesa, ali i na takmičenjima.

Instruktor ronjenja Radoslav Todosijević zahvalio se Gradu na donaciji i istakao da je ronjenje izuzetno skup sport i da svaka pomoć mnogo znači.

– Danas smo dobili specifične komade opreme koji su nam potrebni za takmičenje. To nam mnogo znači jer što više opreme imamo, možemo više sportista da pošaljemo na takmičenja, istakao je Todosijević.

Član Gradskog veća Predrag Stevović, koji je u ime grada uručio opremu Ronilačkom klubu Kragujevac, kaže da u većini opština i gradova u Srbiji postoji kultura podržavanja ronilačkih klubova.

– Kada je u određenim vanrednim situacijama komunalnim službama bila potrebna pomoć, obraćali su se upravo ronilačkim klubovima koji imaju specijalizovanu opremu. Zato je grad želeo da ih podrži donacijom i na taj način iskaže zahvalnost za sve što čine za nas, rekao je Stevović.

Ronilački klub Kragujevac ove godine je obeležio deset godina postojanja.

Osim sportsko-rekreativnog ronjenja, takozvanog “skuba ronjenja”, jedini je klub u gradu koji se bavi i sportskim ronjenjem.

Klub se bavi svim ronilačkim disciplinama u koje spadaju statička apnea, dinamička apnea, plivanje sa perajima, kao i podvodno streljaštvo.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari