Kragujevac donirao opremu saobraćajnoj policiji 1Foto: Grad Kragujevac

Sredstva koja su prihodovana od naplaćenih novčanih kazni i prestupa predviđenih propisima o bezbednosti saobraćaja grad Kragujevac iskoristio je za nabavku opreme za jedinice saobraćajne policije.

Opremu u vrednosti od 570.000 dinara gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić predao je načelniku Policijske uprave Rajku Milutinoviću.

– Ove godine nabaljena su tri alkometra, prateća oprema za detekciju narkotika i dva personalna računara sa pretećom opremom koja se koriste prilikom vršenja uviđaja. Nabavljena su i rotaciona svetla za poljoprivrdne mašine koja će naknadno biti raspoređena, istakao je Dašić.

Zorica Đorić, v. d. načelnika Gradske uprave za komunalne poslove, je objasnila da 70 odsto sredstava, koja se ostvaruju kroz naplatu kazni za saobraćajne prekršaje, pripada budžetu Srbije, a 30 odsto jedinicama lokalne samouprave na čijoj je teritoriji prekršaj napravljen.

– Sredstva se opredeljuju u skladu sa programom koji donosi Savet za koordinaciju bezbednosti saobraćaja grada Kragujevca. Polovina tih sredstava se troši na popravku saobraćajne infrastrukture, a druga polovina je predviđena za unapređenje saobraćajnog obrazovanja, vaspitanja, preventivno-promotivne akcije, kao i za nabavku opreme za jedinice saobraćajne policije, istakla je Đorić.

Savet je ove godine akcenat stavio na saobraćajno obrazovanje i vaspitanje mladih i dece predškolskog i školskog uzrasta, mladih vozača, kao i lica starijih od 65 godina, a kako je istaknuto neke aktivnosti su već započete.

Načelnik Odeljenja saobraćajne policije u Kragujevcu Bojan Radosavljević se zahvalio gradu na donaciji koja će znatno olakšati rad policije i doprineti podizanju nivoa bezbednosti svih učenika u saobraćaju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari