Grad Kragujevac demantuje da je sklopio ugovor sa „Levijatanom” o izgradnji parka za pse 1Foto: JKP „Veterina Beograd“ / Purina

Grad Kragujevac, preduzeće Šumadija d.o.o. i Fondacija Pokret „Levijatan” nisu sklopili nikakav ugovor o izgradnji prvog modernog parka za pse u Kragujevcu.

Informacija koja se juče pojavila na društvenim mrežama, a koju su preneli pojedini portali nije tačna, stoji u današnjem zvaničnom saopštenju koje su dobili kragujevački mediji od Gradske uprave.

Sinoć je više kragujevačkih portala prenelo je objavu sa fejsbuk stranice Fondacija Pokret „Levijatan” na kojoj je navedeno da je ova organizacija „sklopila ugovor sa gradom Kragujevcem i firmom JP Šumadija DES o izgradnji prvog modernog parka za pse u Srbiji”. Po pisanju u ovoj objavi, park bi se nalazio na velikoj površini a inicijalni budžet za projekat bi bio oko milion dinara, kao i da bi izgradnja parka trebalo da počne početkom naredne godine.

Gradske vlasti su danas demantovale ovu izjavu, napominjući da su Grad Kragujevac i preduzeće „Šumadija” d.o.o. već priveli kraju projekat „Park za pse” koji će uskoro biti predstavljen javnosti.

Reč je o projektu čija će realizacija biti finansirana sredstvima iz budžeta grada.

Po njima vlasnici kućnih ljubimaca, ali i brojna udruženja za zaštitu životinja dugo su čekali na realizaciju ove ideje.

– Ozbiljno smo pristupili tom poslu zajedno sa našim partnerom Šumadijom d.o.o. koji je bio zadužen za izradu projekta. S obzirom na to da je reč o zahtevnom poslu, pažljivo su mereni svi detalji počev od lokacije, visine i izgleda ograde pa do poligona.

Parkovi za pse u velikim gradovima poput Kragujevca odavno su postali potreba, jer je većina vlasnika pasa prinuđena da koristi improvizovane i neograđene javne površine, stoji u zvaničnom saopštenju kragujevačke Gradske uprave, uz navođenje činjenice da Beograd ima već preko 20 parkova za pse, a Novi Sad i Niš pet zone za vlasnike kućnih ljubimaca.

Realizacijom pomenutog projekta po lokalnim vlastima i Kragujevac će uskoro postati „pet friendly” grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari