Grad Niš pozvao građane da daju predloge kome da bude uplaćen novac u humanitarne svrhe, ali nije saopštio iznos 1Foto: V. Torović

Grad Niš pozvao je građane da daju predloge kome da bude uplaćen novac u u humanitarne svrhe koji je bio namenjen za novogodišnji vatromet od kojeg se odustalo, kao i prihod od „Humanitarnog parkinga“.

Zvaničnici Grada Niša nisu objavili o kojem ukupnom novčanom iznosu je reč.

Građani svoje predloge mogu slati na imejl Kancelarije za brze odgovore ([email protected]).

Iz Udruženja za zaštitu životinja „Pit“ su prošle sedmice saopštili da je u dogovoru sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski odlučeno da novogodišnji doček na centralnom Trgu kralja Milana bude organizovan bez tradicionalnog vatrometa, a da planirani novac za tu namenu bude uplaćen u humanitarne svrhe.

Grad Niš pozvao građane da daju predloge kome da bude uplaćen novac u humanitarne svrhe, ali nije saopštio iznos 2
Foto: pixabay / JillWellington

Ni Grad ni udruženje nisu saopštili o kojoj cifri je reč.

Sotirovski je kazala da će organizacija novogodišnjeg programa u noći 30. i 31. decembra koštati Grad 10,9 miliona dinara, ne precizirajući pojedine stavke.

Na centralnom trgu, kako je najavljeno, 30. decembra uveče nastupiće Riblja Čorba, a 31. decembra zajednički koncert održati Boban Zdravković i Violeta Miljković.

U oktobru ove godine niški Parking servis je saopštio da će od prihoda „Humanitarnog parkinga“ na račun Grada uplatiti milion dinara za lečenje dece, ali nije jasno da li će biti i dodatnih sredstava.

Grad Niš pozvao građane da daju predloge kome da bude uplaćen novac u humanitarne svrhe, ali nije saopštio iznos 3
Humanitarni parking: Foto Biljana Ljubisavljević

Gradsko veće je prošle godine odlučilo da se pola miliona dinara prikupljenih na tom parkingu preusmeri na lečenje Maksima Milenkovića (4), koji ima genetske promene, i Jani Pavlović (4), rođenoj sa više tumora na vitalnim organima.

 

Poziv i drugim gradovima da odustanu od vatrometa u ime humanosti

Udruženje „Pit“ pozvalo je i ostale gradove u Srbiji da slede primer Niša i da novac koji su planirali za nabavku novogodišnjeg vatrometa doniraju u humanitarne svrhe.

U ovom udruženju su kazali da već godinama kroz akciju „Stop petardama“ ukazuju koliki problem životinjama predstavlja upotreba pirotehničkih sredstava u vreme praznika.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari