Grad u kome se uvek čekao red na basket: Loznica dobila nove tribine 1Foto: Privatna arhiva /Danas

Radovi na izgradnji tribina pored košarkaškog terena u OŠ “Kadinjača” u lozničkom “Novom naselju”, koji su zapčeti krajem marta, zavšeni su, pa će ubuduće moći da ih koriste, kako učenci ove škole, tako i košarkaški klubovi i brojni rekrativici, koji dolaze na ovaj teren.

Posle prve faze izgradnje košarkaškog, teniskog i rukometnog terena u OŠ „Kadinjača“, završeni su i radovi na izgradnji tribina za gledaoce.

One će publici pružiti mogućnost, da ponovo prati igru između koševa, kako je to bilo pre više decenija, pišu Lozničke Novosti.

Tribine na istočnoj strani terena su ograđene, i na njoj su postavljene daske za sedenje, kao i na zapadnoj strani, na mestima određenim za rezervne igrače, stručni štab, sudije i službeno osoblje, tako da gledaoci imaju odgovarajuće uslove za posmatranje utakmice.

Košarkaški teren ‘’Kadinjače’’ nekada je imao tribine sa obe strane, koje su često bile ispunjene do poslednjeg mesta, a publika je tokom košarkaških utakmica mogla da uživa u mečevima koji su ovde redovno organizovani.

Inače, Loznica finansira više od 80 klubova i udruženja, i gotovo 4.000 sportista, a iz gradskog budžeta za sport obezbeđeno je 150 miliona dinara.

Budući da se tereni u „Kadinjači“ najviše koriste za rekreativne sportove i treninge, Lozničani očekuju da će nove tribine obogatiti sportski život u gradu u kome se, kako kažu, uvek čekao “red za basket“.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari