Grad Vranje izdvajaće novac za trojke i duple blizance u prodici, ali i vantelesnu oplodnju 1Foto: Dušan Pešić

Većnici grada Vranja usvojili su na današnjoj sednici pravilnik o materijalnoj podršci Grada porodicama sa duplim blizancima i trojkama. Prema rečima Danijele Milosavljević, članice Gradskog veća za socijalna pitanja i lokalnu samoupravu, ovaj pravilnik realizovaće se svakog meseca – u pitanju je pomoć u iznosu od 12.000 dinara mesečno, u toku cele godine.

Ova vrsta pomoći porodicama, u skladu je sa Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom, istakla je Milosavljević.

„Kada roditelji imaju trojke ili duple blizance, svaka pomoć im znači. Ove porodice imaju pravo i na korišćenje besplatnog vrtića“, rekla je Milosavljević u obraćanju novinarima.

Na današnjoj sednici Gradskog veća razmatran je i usvojen predlog o pomoći majkama u ostvarivanju prava na naknadu troškova za vantelesnu oplodnju.

„Svi uslovi ostaju isti u odnosu na prethodni pravilnik, koji donosimo na početku svake godine, jedina dopuna je u tome da i majke koje su vantelesnom oplodnjom već dobile jedno dete, će imati pravo da konkurišu ponovo za pomoć grada za novu vantelesnu oplodnju. U prethodnoj godini smo imali oko 10 vantelesnih oplodnji, sa uspešnošću od oko 40 odsto“, rekla je većnica Milosavljević.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari