Grad Vranje se zadužuje 52 miliona za kapitalne investicije 1Foto: Dušan Pešić

Grad Vranje doneo je odluku o zaduživanju u iznosu od 52 miliona dinara, radi finansiranja kapitalnih investicija, saopšteno je posle sednice Gradskog veća.

Ova sredstva služiće za završetak vrtića u naselju Raška, za izgradnju vodovodne mreže u Neradovcu i Moštanici, i sanaciju rezervoara „Jevrem Bunar“ u Vranju.

Na 80. sednici Gradskog veća razmatran je i Poseban program namirenja poverilaca u likvidacionom postupku preduzeća „Direkcija za razvoj i izgradnju grada Vranja“, kao i „Skijalište Besna Kobila Vranje“ – oba u procesu likvidacije.

„Što se tiče JP ‘Direkcija za razvoj i izgradnju grada Vranja’, ostalo je da se poverioci namire u iznosu od 10,9 miliona dinara, a do sada je isplaćeno 83 miliona. Kada je u pitanju JP ‘Skijalište Besna Kobila Vranje’, potrebno je da se izmiri još 6,5 miliona dinara“, rekla je članica Veća za resor socijalna pitanja i lokalna samouprava, Danijela Milosavljević.

Grad Vranje se zadužuje 52 miliona za kapitalne investicije 2
Foto: Dušan Pešić

Na ovoj sednici razmatran je i Program Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada za tekuću godinu, odnosno gde će biti utrošena sredstva koja grad Vranje dobija od naplaćenih prekršajnih kazni.

„Od tog iznosa, 30 odsto ide lokalnoj samoupravi. Ove godine će polovina od 22 miliona biti opredeljena za aktivnosti koje smo imali u prethodnoj godini – za nabavku sedišta za novorođenu decu, kupovinu kaciga koje se dele građanima kojima su potrebne, kao i za određene edukacije, poput ‘Pažljivkove smotre’. Druga polovina biće uložena u infrastrukturu i ulice, to je obavezno ulaganje“, rekla je Milosavljević.

Još jedna od mera koje su donele članovi Gradskog veća je Odluka o sprovođenju javnih radova, koja će se sprovoditi u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

„Preko javnih radova biće angažovano 27 lica i uglavnom se radi o javno-komunalnim preduzećima na teritoriji grada Vranja, koja će biti finansirana u periodu od četiri meseca“, objasnila je Milosavljević.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari