U Ljukovu, mestu nadomak Inđije, slovenačka Kompanija Maksim d.o.o. sa sedištem u Celju ima nameru da izgradi fabriku za toplo cinkovanje i kontejnere. Za te namene oni su zakupili 6,5 hektara zemljišta u industrijskoj zoni. Reč je o još jednoj grinfild investiciji Slovenaca u inđijsku opštinu čija vrednost u prvoj fazi iznosi oko petnaest miliona evra.

U Ljukovu, mestu nadomak Inđije, slovenačka Kompanija Maksim d.o.o. sa sedištem u Celju ima nameru da izgradi fabriku za toplo cinkovanje i kontejnere. Za te namene oni su zakupili 6,5 hektara zemljišta u industrijskoj zoni. Reč je o još jednoj grinfild investiciji Slovenaca u inđijsku opštinu čija vrednost u prvoj fazi iznosi oko petnaest miliona evra. Biće to prva fabrika ove vrste u Vojvodini a druga u Srbiji jer je Koncern Maksim u procesu privatizacije privrede u Srbiji u Ćupriji kupio preduzeće za proizvodnju čeličnih konstrukcija i toplo cinkovanje. Inače, toplo cinkovanje predstavlja najkvalitetniji i trajan oblik zaštite od rđe.
– Naša namera je da ravnomerno pokrijemo srpsko tržište, ali i tržište regiona, i da se što više približimo korisnicima ove vrste usluga. Zbog toga smo tražili pogodnu lokaciju u Vojvodini. Fond za podršku investicija u Vojvodini ponudio nam je četiri lokacije, ova nam je bila najbliža i najpogodnija. Drugo, Opština Inđija je u više navrata veoma dobro predstavljena na privrednom sajmu u Celju odakle mi dolazimo, a prve kontakte uspostavili smo još pre dve godine. Treće, uz pomoć agencije VIP iz Novog Sada predočeno nam je šta koja opštinska administracija pruža. Sve to bilo je odlučujuće da izlicitiramo parcelu u inđijskoj opštini industrijskoj zoni Ljukova – kaže vlasnik koncerna Maksa Basta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari