Gradonačelnica Niša se zahvalila predsedniku Srbije nakon odluke Vlade da odvoji novac za sport u tom gradu 1Dragana Sotirovski: Foto BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ/MO)

Hvala još jednom predsedniku (Aleksandra Vučiću) na razumevanju, rekla je danas gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski povodom odluke Vlade Srbije da iz budžetskih rezervi opredeli 200 miliona dinara za razvoj sporta u Nišu. Sotirovski je kazala da je prošlog vikenda razgovarala sa Vučićem koji je „dao zeleno svetlo“ za ovakvu državnu pomoć, nakon što je u […]

Hvala još jednom predsedniku (Aleksandra Vučiću) na razumevanju, rekla je danas gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski povodom odluke Vlade Srbije da iz budžetskih rezervi opredeli 200 miliona dinara za razvoj sporta u Nišu.

Sotirovski je kazala da je prošlog vikenda razgovarala sa Vučićem koji je „dao zeleno svetlo“ za ovakvu državnu pomoć, nakon što je u gradskom budžetu Niša za 2022. godinu za sport opredeljeno manje novca nego prethodnih godina, što je izazvalo negativne reakcije istaknutih sportista i dela javnosti.

Ona je kazala da će novac iz budžetskih rezervi stići u roku od 24 časa za 70 sportskih klubova, koji su postigli dobre takmičarske rezultate.

Skupština grada Niša nedavno je usvojila budžet u kojem je predviđeno 200 miliona dinara za klubove, kao i 50 miliona dinara za sportsku infrastrukturu.

Budžetsko izdvajanje za sportske klubove biće za 200 miliona dinara manje nego ove godine.

Nakon ovakvog budžetskog rešenja, veći broj sportista je ukazivao na loš odnos lokalnih vlasti prema sportskim klubovima, od kojih su neki u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji.

Među takvim sportistima bio je i najbolji svetski vaterpolo trener Dejan Savić, koji je apelovao da se u niški sport uloži više novca.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari