"Aj mangupe, dolazim pred hotel za 15 minuta": Gradonačelnik Bora osetljiv na kritike zbog hladnih radijatora 1Foto: M. S. / Danas

Građani Bora duže od 24 sata nemaju grejanje, napolju je hladno, a njihov revolt se preselio na društvene mreže. Ni manje ni više, u celoj toj priči učesnik je i gradonačelnik Aleksandar Milikić, koji je napisao svom sugrađaninu da će da dođe ispred njegovog hotela „za 15 minuta“ pošto je pročitao njegov status na Fejsbuku pun kritika.

“Koji ste vi ološ. Da li pomislite bar na jedno dete koje možda nema grejalicu, ćebe ili jorgan…Ne! Zato što ste ološ. Obdaništa i škole bez grajanja, a verujem i bolnica. Treba narod da vas bije gde god da vas vidi. I direktora toplane i gradonačelnika i njegovog zamenika i sve ostale koji imaju veze sa ovom igrankom oko uglja i toplane. Vas narod u Boru nije birao, vi ste poslušni kunići Beograda (…). Ovo je malo više naš grad nego vaš”, napisano je Boranin u jednom svom komentaru.

Usledila je reakcija gradonačelnika Aleksandra Milikića koji je rekao da će doći kraj hotela “Albo” za 15 minuta gde je ubrzo napravio selfi, pa se rasprava nastavila.

"Aj mangupe, dolazim pred hotel za 15 minuta": Gradonačelnik Bora osetljiv na kritike zbog hladnih radijatora 2
Foto: Screenshot Facebook

Pomenuti građanin je odgovorio gradonačelniku Milikiću rečima:

“Ja ne verujem. Vidi za tih petnaestak minuta, reši grejanje da se deca ne smrzavaju i na taj način pokaži moć. Sa mnom ćeš lako, ja sam tu u svom gradu i nemam gde da bežim”, odgovorio je građanin Bora, a ispod selfija gradonačelnika dodao je: “Lepo si ispao. Uđi unutra slobodno, kod nas ima grejanja”.

Opisujući šta se sve dešavalo, gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić kaže za Danas da razmišlja da podnese prijave, zbog, pretnji koje je dobio putem društvene mreže Fejsbuk.

"Aj mangupe, dolazim pred hotel za 15 minuta": Gradonačelnik Bora osetljiv na kritike zbog hladnih radijatora 3
Foto: Screenshot Facebook

„Dobili smo pretnje sinoć. Neka nadležne institucije qrade svoj posao. Razmišljam da li to da prijavim policiji, ali sam čovek koji se ne plaši, ali je gnusno da neko poziva da se neko bije, da preti porodicama, to je već ozbiljan problem”, kazao je gradonačelnik Bora, koji je na konferenciji kasnije saopštio da je, ipak, slučaj prijavio policiji i tužilaštvu ali i dodao “da nije tražio da se protiv bilo koga pokrene postupak”.

Na naše pitanje zašto se pojavio ispred hotela Albo u Boru, Milikić je kazao:

“Ovo je slobodan grad. Ovo je slobodna i demokratski uređena država, gde svako ima pravo da se kreće gde hoće i da radi šta hoće, naravno, u skladu sa zakonom. Otišao sam na piće do hotela sa svojim priteljima”, objasnio je gradonačelnik svoj dolazak sinoć u hotel Albo.

Zamenik gradonačelnika Bora, Milivoje Janošević, kazao je za Danas da je i on poput Milikića dobijao pretnje putem društvenih mreža.

“Batina ima dva kraja, ali se time ne rešava ništa, to se sve rešava razgovorom. Ja sam juče izašao ispred njih kada su negodavali ispred Gradske uprave, uradiću to i sada ako treba”, kazao je on.

Irena Živković, predsednica GrO Stranke slobode i pravde u Boru, ističe za Danas da se gradonačelnik Bora po društvenim mrežama obračunava sa građanima, umesto da im se svakog dana izvinjava i traži rešenje problema, on zakazuje tuče kao da smo u nekom kaubojskom filmu.

“Za ovo njihovo bahaćenje i ugrožavanje zdravlja Borana, jer hladne su i bolnice i škole, ali i za udar na džep svakog ko ovih dana troši struju da bi se zagrejao, moraće da se snosi odgovornost. SSP Bor će podneti prijavu i direktoru Toplane i nosiocima gradske vlasti”, poručila je ona.

Predsednik Narodne stranke u Boru Dragan Marković kazao je za Danas da je u toku protest građana ispred GU Bor, zbog lošeg grejanja.

“Kazali su da će biti grejanja, a radijatori su mlaki. Ovo je sramota”, poručio je on.

Trenutno je oko stotinka građana okupljeno ispred Gradske uprave u Boru.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari