Gradonačelnik Kragujevca Dašić sastao se sa ambasadorom Nemačke Šibom 1Foto: Grad Kragujevac

Ambasador Nemačke Tomas Šib sastao se danas sa gradonačelnikom Kragujevca Nikolom Dašićem sa kojim je u Gradskoj upravi razgovarao o dasadašnjoj saradnji, uticaju nemačke privrede na razvoj privrede Srbije i drugim aktulenim temama.

„Privreda u Srbiji se ubrzano razvija, a značajan udeo u tome ima nemačka privreda“, izjavio je posle sastanka gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Po njegovim rečima, pored Vaker Nojsona, Simensa i drugih, u Srbiji posluje oko 400 nemačkih kompanija koje zapošljavaju između 65 i 75 hiljada ljudi.

„Pored privrede i dosadašnje saradnje, razgovarali smo i o pomoći koju je grad Kragujevac dobio od ambasade Nemačke i njenih institucija, a jedna od tema bila je i aktuelna kriza u svetu. Izrazili smo želju da se ona što pre okonča, jer je to interesu obe zemlje, koje su i geografski blizu“, kazao je gradonačelnik.

Imajući u vidu da ambasadoru Šibu uskoro ističe mandat, Dašić je izrazio očekivanje da će i sa budućim ambasadorom Nemačke, Kragujevac imati korektnu i dobru saradnju.

Odgovarajući na pitanje da li je bilo reči o mogućim investicijima, gradonačelnik je kazao da o investicijama govorimo kada imamo konkretan podatak.

„Ovoga puta imam gotovo konkretan podatak, ali još uvek nisam spreman da govorim javno o tome. Sve što mogu da kažem je da uskoro očekujem jednu veliku investiciju u Kragujevcu“, poručio je on.

Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib je sa svojim švajcarskim kolegom danas u MIND parku otvorio konferenciju „MSP 100” EXPO u na kojoj je bilo reči o doprinosu malih i srednjih preduzeća održivom razvoju i mogućnostima sprovođenja agende 2030.

Posle sastanka sa gradonačelnikom, ambasador Nemačke Tomas Šib je posetio i Srednju stručnu školu u Kragujevcu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.