Oglasio se gradonačelnik Novog Sada o slučaju oduzimanja dece od majke Ane Mihaljice

Ostavite komentar


  1. a sto ovi sto protestuju ne prikupe novac da poboljsaju uslove za zivot u toj kuci.. to bi bilo humano..da pokrenu akciju i da se i drzava ukljici….

  2. Zasto je cekao ovoliko da se azu doglasi;
    Zasto ne pokazu decu, da se vidi da su ziva i zdrava.
    Zasto se tuzilastvo ne oglasi.
    Hiljadu zasto.

  3. Ajmo svi dase udruzimo i pomognemo novcano dase sredi stambeno pitanje dajte neki ziroracun za uplatu majci ko koliko moze drzavo pokazi decu daih narod vidi

  4. Zašto devojčicama Romkinjama koje u naručju nose bebe, ko zna čije, ne oduzimate decu, gde su socijalni radnici i komunalna policija. Pa b…o, njima se ne zamerate oni su sigurni glasovi.

  5. Кад је држава толико „брижна“, зашто не обиђе сва села и засеоке и види у каквим условима живе деца и њихови родитељи? Власти, не би имала новца за толике домове и кухиње колико си беде направила!!! Срам вас било! Деци је место уз родитеље који их воле, а ако власт не уме, Бог зна и неће их оставити!!!

  6. Zaista ne mogu da shvatim ovaj narod, za sve i svašta demonstriraju i vrše pritisak na državne službe i ako za puno stvari nemaju pojma o čemu se radi. Izgleda da postoje profesionalni demonstranti koji nemaju šta drugo da rade. Znaju jedino da su protiv svega i svačega i svih institucija u zemlji.

  7. Sram vas bilo uzmete djrcu roditeljima pa date svoim bliznjim da ih matletiraju. Silni novac date starateljima umjesto da date roditeljima.

  8. Срамна изјава градоначелника! Треба обићи угрожене и помоћи!

  9. Prodaju se nasa deca preko privatnih agencija u inostranstvo. I to se reklamira kao da se prodaje čaj za mršavljenje. I to preko Centara za socijalni rad i Ministarstva za brigu o porodicu. Pa zato vam ništa ne verujemo.

  10. Pa problem i jeste u tome što organi rade ,,svoj“ posao! Ali njihov posao je protiv nas, protiv naroda! Ovu državu je stvorio narod, vodite računa, branićemo se jer ste prekoračili granice koje vam naš narodni Ustav određuje.

  11. Vraćajte decu i ne igrajte se sa narodom! Zakoni vas neće spasiti, prekršili ste Ustav!

  12. Oduzeli i placaju hraniteljima,zasto te pare koje nisu male nisu dali majci i nebi bilo problema?

  13. Stotinama hiljada dece živi u nenormalnim uslovima pa ih ne uzimate.Sram vas bilo državo,umesto da im pomognete ,vi majici uzimate decu.Sbi na ulice dok decu ne vrate majci.

  14. Majka koja voli svoju decu i brine o njima neće ih ni odvesti u uslove u kakvima je navodno živeo njen otac. Sve će učiniti,smiriti se,slušati sve šta joj kažu da bi ih povratila. Čini mi se da ovde to nije slučaj. Ima jedna izreka“Ima majka,a ima i majčetina“.
    Zašto bi neko vaš njoj uzeo decu i prodao? Zašto se dovela i tu situaciju? Ima još siromašnih porodica i uvek je bilo i zbog toga im niko nije oduzeo decu. Ovde se čini da ima uplitanja i politike i velikog nemara,sudskih procesa,nasilja…..

  15. Ono sto sam videla na slikama vezano za stan je strasno..Toliko prljvstine i smeca nema ni u stali..Mi smo cudan narod da institucije u Novom Sadu nisu reagovale i privremeno sklonile decu iz stog brloga,opet bi protestovali..Kacili slike i pitali se gde je vlas kad dozvoljava da deca zive tako..

  16. Cim saznaju za neku porodicu ovde zbog pozara, krece akcija. Oni dusebrizni za decu a ko zna koliko ta deca pate bez majke. Pa ja sam odrasla u 16m2 bez kupatla i wc a. Znaci danas bih bila odizeta jer smo ziveli siromasno. Ukinuti prava centrima. Posebno kada su u pitanju deca. Nista im ne verujem. Kamte srece da se cesce ljudi javljaju sa problemom koji imaju zbog centra. HITNO UVESTI TELO ZA NADZOR I OGRANICITI PRAVA.

  17. Ko ove porodice nije jedini problem siromaštvo. Deca se nikada ne izmeštaju samo zbog siromaštva. Ova majka ima „drugih problema“. A da se ovoj deci nešto dogodilo dok su bila kod majke koja o njima ne brine kako treba onda bi protestovali što niko nije ništa preduzeo da se deca na vreme izmeste iz nenormalnih uslova života.

  18. Čim se narod pobunio odmah se drugo priča. Umesto da su pomogli toj majci oni joj oduzimaju decu. Stoka.

  19. Krajnji zlocin oduzeti decu zbog siromastva od roditelja,a onda placati drugima …pare dajte roditelju pa onda proveravajte psihicko i fizicko stanje dece

  20. Politika I politicari na najvulgarniji nacin zloupotrebljavaju realne problem na terenu, pa I kada su u pitanju maloletna deca. Radio sam u centru za soc. rad kao strucni random I dobro znam da se odluke o zastiti dece donose u skladu sa nalazima strucnog tima koga cine soc. radnik, psiholog, pedagog I pravnik. Siguran Sam da je strucni tim preduzimao sve preventive korake, pre nego sto je doneo odluku da se deca privremeno smeste kod hraniteljske porodice. Preporucujem ljudima koji nemaju nikakvu vezu sa strukom da se ne mesaju u posao koji ne poznaju. Politikom I politikanstvom se bsvite na drugi nacin. Vasi postupci ce samo vise zagorcavati zivot ove maloletne dece.

  21. Gde su deca?
    Zasto ih ne pokazuju ?
    Koliko znam majka je izjavila da joj ne dozvoljavaju da ih vidja.

  22. Apelujem Ja na tebe da podneses neopozivu ostavku , ili ces posle izbora u s. Mitrovicu ..

  23. Svetlana država se brine za decu,zato su obišli dom u kom deca žive i vjdeli da nemaju minimum uslova za život i pteuzeli decu u „DOM ZA NEZBRINUTU DECU“. Što narode protestvujete pa deci je verovatno bolje u domu nego kod neradne majke ,bez posla i nema ćime da ih hrani i oblaći a ima pare za cigarete. Budite malo tealni pa pogledajte istini u oći a ne da razvaljujete kapije institucije koja brine o deci bolje nego što to radi neradna majka bez posla!!!!

  24. Državo, ništa ti više ne verujemo!!!! Posebno ne verujemo Centrima za socijalni rad. Koliko parova u Srbiji čeka i do pet godina da usvoje decu? A vi našu decu za velike novce prodajete usvojiteljima u inostranstvu i izmeštate ih iz prirodnog okruženja. Sram vas bilo, licemeri i lažovi!!! Vratite decu Ani Mihaljici!

  25. Kad vide da je veliki pritisak javnosti guraju političare kao verujte im. Verujem da su socijalni radnici stručni za pisanje projekata, saradnju sa polocijom(doušnici dobijaju Socijalne naknade)…

  26. Koliko dobije majka kao socialni slučaj i koliki je dečiji dodatak a koliko je naknada po detetu za hraniteljsku porodicu ?

  27. Dragane, za tvoju informaciju majka nikada u životu nije upalila cigaretu i ne lupetaj gluposti. Takođe, za tvoju informaciju, deca je obezbedjivala hranu i odeću jer najstarije dete nikada nije došlo u školu ni pocepano, ni prljavo, a ni gladno. Ako jednog dana osetiš bol i vapaj ove majke na svojoj koži, možda i shvatiš kako boli nepravda. Toliko od mene, sram te bilo.

  28. Treba pomoći..ako su invalidi ili ne daj boze teške volesti. A ako su lenji..neće da rade..nisu učili škole??
    Izvinite..u tom slučaju neko ko to nije..daje ono što je mukotronim radom stekao.

  29. Ja zaista ne mogu da verujem da većina ima stav da decu treba vratiti majci koja ih je zanemarivala i koja je ,ukoliko je radno sposobna, trebalo da nađe posao i da zarađuje. Nije ovde problem nemaštine, nego đubreta u kome su živeli i požara koji su izbijali, a verujem da je postojalo mnogo drugih razloga koje samo možemo da naslućujemo. Šta je sa ocem deteta? Da li je majka koristila nedozvoljene supstance? Mnogo toga treba saznati pre protesta protiv Centra za socijalni rad jer se deca ne oduzimaju samo zbog toga što je to nekom palo na pamet, već zbog grubog kršenja prava i zanemarivanja. Deca koja završe kod hranitelja prođu pakao u matičnoj porodici.

  30. Pomozite toj Majci koja se muči, a ne hraniteljskim porodicama…. Tako ce te tu decu da zbrinete.

  31. Krali su bebe iz porodilista, to je sve neko zataskavao. I dan danas niko ne otvara niti resava taj slucaj. Zasto? Pa zato sto su bas ti sa bitnih funkcija i umesani u sve to..Drzavnim institucija veruju samo budale, svi znamo kakvi u njima rade. Toliko.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.