Gradonačelnik Vranja o uštedi zbog ugovora o javno-privatnom partnerstvu za grejanje 1Foto: Dušan Pešić

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković rekao je da će realizacijom projekta Javnog ugovora o javno-privatnom partnerstvu za dugoročnu isporuku toplotne energije sistemu daljinskog grejanja biti ostvarena finansijska ušteda od najmanje 23 odsto u odnosu na trenutno stanje, jer se trenutno koristi mazut.

Odbornici su usvojili konačan nacrt ovog javnog ugovora o javno-privatnom partnerstvu za dugoročnu isporuku toplotne energije JP „Novi dom“ Vranje iz novoinstaliranih kotlova na drvnu biomasu i kotlova na gas.

„Novoinstalirani sistem će obezbediti celodnevnu isporuku toplotne energije tokom cele grejne sezone, a najmanje 50 odsto toplotne energije biće proizvedeno iz obnovljivih izvora energije. Zbog zamene neekološkog mazuta obnovljivim izvorom energije, drvnom biomasom i prirodnim gasom, Vranje i okolina dobiće ekološki čistiju životnu sredinu. Biće obezbeđeno i sigurnije snabdevanje objekata toplotnom energijom, a nakon isteka ugovorenog perioda kotlarnice prelaze u vlasništvo Grada“, istakao je Milenković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari