Gradski stadion u Zrenjaninu biće rekonstruisan po standardima UEFA, obećao pokrajinski premijer Igor Mirović 1Foto:grad Zrenjanin

Gradski stadion u Zrenjaninu, čija je rekonstrukcija započela prethodnih godina, treba da bude rekonstruisan po standardima UEFA, a očekuje nas još investicija u Zrenjanin, najavio pokrajinski premijer Igor Mirović.

On je danas boravio u Zrenjaninu a tokom posete obišao ji stadion u Karađorđevom parku i najavio početak druge faze radova na njegovoj obnovi.

Kako je objasnio, stadion treba da bude osposobljen za potrebe međunarodnih atletskih i fudbalskih mečeva. U dlegaciji sa Mirovićem su bili pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

„Prisustvujemo početku druge faze radova, u kojoj bi stadion u Karađorđevom parku trebao da dobije sve potrebne sadržaje. To je važno za fudbal, atletiku i školsku sport“, naveo je Mirović.

Reč je o drugoj fazi sanacije i adaptacije, koja obuhvata renoviranje glavnog objekta, svlačionica i tribina, a radove izvodi preduzeće „Energotehnika Južna Bačka“ i Arhikom iz Novog Sada, i „Bab gradnja“ Vrbas.

„Ovo je zajednička investicija Pokrajinske vlade i grada Zrenjanina. Ukupna vrednost radova na rekonstrukciji gradskog stadiona iznosiće 570 miliona dinara. Želimo da ovde bude baza za razvoj sportskih talenata, jer su upravo ovde stasavali mnogi fudbalski i atletski šampioni“, naglasio je Mirović.

On je podsetio da je do sada rekonstruisana atletska staza, izgrađena su atletska borilišta i postavljeno osvetljenje, u skladu sa standardima Svetske atletske federacije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari