Gde se trenira u Zrenjaninu dok se Gradski stadion renovira 1Foto: M.P./Danas

Na Gradskom stadionu u Zrenjaninu je sve raskopano jer je pre dva meseca započeto kompletno renoviranje ovog objekta, što je tokom preidzborne kampanje i najavljeno.

Spominjalo se uređivanje fudbalskog stadiona po Fifa standardima. Premda ni pre toga uslovi nisu bili adekvatni, tek sada mnogi sportski klubovi nemaju gde da treniraju, upozoravaju bolje upućeni.

Jedan od stručnjaka u ovoj oblasti je Mirjana Grujić, gradska odbornica iz redova DSS, koja je upozorila na probleme koji su nastali renoviranjem stadiona u Karađorđevom parku.

„Kad se izvode neki radovi na objektima, kao sada na stadionu, u javnoj ustanovi „Sportski objekti“ ne znaju da odgovore na pitanje kako će sportisti u tom periodu trenirati, nego nas upućuju na izvođača građevinskih radova, što je apsurdno“, ukazuje Mirjana Grujić.

Ona smatra da je broj izvršilaca posla u ovako značajnoj ustanovi u nesrazmeri sa stanjem sportskih objekata u Zrenjaninu.

„U javnoj ustanovi Sportski objekt” ima 68 zaposlenih, od čega 23 u službi za sport što je izmišljotina koja ne postoji nigde na svetu. Ostali rade na održavanju, a sportski objekti se raspadaju po šavovima“, ocenila je Grujićeva.

Zrenjaninka Mirjana Grujić, i sama nekada uspešna atletičarka, danas je atletski sudija i trener. Radi kao profesor fizičkog vaspitanja, defektolog je a ove godine sudila je na jednom od najvećih atletskih i sportskih događaja, na Svetskom atletskom prvenstvu u dvorani održanom u Beogradu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari