Gradsko veće Novog Pazara prihvatilo izveštaj o sufinansiranju medijskih projekata 1Foto: S. N.

Gradsko veće Novog Pazara, na današnjoj sednici, prihvatilo je izveštaj komisije o sufinansiranju medijskih projekata na drugom konkursu.

Iz gradskog bidžeta opredeljeno je 6,6 miliona dinara i ta sredstva su raspodeljena na devet projekata.

Najviše sredstava, jedan i po milion dinara, dobila je Sandžak TV, slede, sa po 1,1 milion dinara, Radio Sto plus, radio agencije Beta, i portal Free media, a projektu portala A1TV dodeljeno je milion dinara.

Medijski sadržaji portala Takt info biće sufinansirani sa pola miliona dinara, privatnoj produkciji kinematografskih i audio-video sadržaja odobreno je 300 hiljada dinara i po 300 hiljada dinara dobili su Conect televizija i Udruženje građana „Pley on“.

Na konkursu je učestvovalo 20 projekata, ali 11 nije svojim sadržajima zadovoljilo propisane kriterijume. Tako je odlučila tročlana komisija u sastavu: Mileva Malešić, predstavnica NUNS, Edib Honić, koji je predstavljao UNS, i Vojkan Ristić, samostalni kandidat.

Dodelom sredstava na drugom konkursu gradska uprava je utrošila svih 39 miliona dinara namenjenih sufinansiranju medijskih sadržaja.

Prvi konkurs je realizovan pre dva meseca, na kojem su sredstva raspodeljena na 15 projekata. Komisija, u čijem sastavu su i tada bili Honić i Ristić, najviše sredstava, 32,25 miliona dinara ili više od 80 odsto od ukupno određenih sredstava, dodelila je RTV Novi Pazar, a preostalih 6,75 miliona raspoređeno je na 14 projekata.

Ta raspodela sredstava iz gradske kase „preslikana“ je iz prethodnih godina, kada se najviše sredstava davalo RTV Novi Pazar, pojačanih sufinansiranjem projekata udruženja, čiji su vlasnici novinari te kuće.

To je izazvalo nezadovoljstvo kod šest medija, čija rukovodstva su odbila da prime sredstva „zbog nepravedne i neravnomerne podele i favorizovanja jednog medija“.

Da bi ispravila greške, gradska uprava je raspisala drugi konkurs, na kojem su, u znatno većim iznosima, dodeljena sredstva tim medijima. Novi dobitnici su Conect televizija, privatna produkcija i udruženje „Pley on“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari