Carina u saradnji sa policijom sprečila šverc tehnike vredne 340.000 evra 1Foto: Uprava carine

Carina u saradnji sa policijom sprečila je dva pokušaja krijumčarenja telefona, pametnih satova i druge tehničke robe, čija je vrednost procenjena na oko 340.000 evra, zaplenjeni su i automobili u kojima je ta roba transportovana čija je vrenost oko 30.000 evra, saopštila je danas Uprava carine.

Prvi prekršaj otkriven je kontrolom automobila domaćih registarskih oznaka, čiji je vozač, koji je putovao sam, pri ulasku u Srbiju rekao da nema ništa da prijavi.

Detaljnim pregledom u njegovom prtljažniku nađene su četiri velike torbe sa 280 novih mobilnih telefona, među kojima 230 telefona „ajfon“ iz najnovije serije i 50 mobilnih telefona drugih proizvođača.

U torbama je bilo spakovano i devet pametnih satova „epl“ i „samsung“, pet aparata za epilaciju, akumulatorski fen, različiti punjači, baterije i druga tehnička roba, čija je ukupna vrednost procenjena na više od 35 miliona dinara.

U drugom slučaju, koji je otkriven nakon sat vremena zaplenjena su 34 mobilna telefona „ajfon“ i šest „epl“ pametnih satova, a ukupna vrednost je procenjena na više od 4,5 miliona dinara.

Tehnika je bila u originalnim pakovanjima, sakrivena u fabričkoj šupljini za rezervni točak, ispod kofera i torbi sa ličnim stvarima, u prtljažniku automobila domaćih registarskih oznaka, kojim je iz Mađarske u Srbiju putovalo troje putnika, tvrdeći da nose samo lični prtljag.

U oba slučaja su, pored krijumčarene robe, do okončanja postupaka zadržani i automobili u kojima je tehnika pronađena, navode iz Uprave carine Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari