Grejna sezona u Novom Sadu biće prilagođena vremenskim uslovima, odnosno, ne počinje sutra 1foto: Grad Novi Sad/ Vučević prilikom obilaska Toplane

Gradsko veće Novog Sada je na današnjoj sednici zadužilo Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ da grejnu sezonu prilagodi spoljašnjim temperaturnim uslovima, saopštili su iz Gradske kuće.

Iako u ovom saopštenju nije decidno rečeno, jasno je da grejna sezona neće početi sutra, 15. oktobra, kako je bilo planirano.

„S obzirom na to da su za ovo doba godine veoma povoljne vremenske prilike i da su temperature visoke, a imajući u vidu aktuelnu situaciju i potrebu štednje energenata na koju nas upućuje i Vlada Srbije, neophodno je da racionalno planiramo i trošimo energente, kako bismo postigli nesmetanu isporuku toplotne energije za celu grejnu sezonu“, saopštili su iz Gradskog veća.

Nadaju se, kako nastavljaju, da će građani Novog Sada imati razumevanja, imajući u vidu da je u zajedničkom interesu da racionalno i ekonomično raspolažemo energentima, jer ako iskoristimo ove povoljne vremenske prilike, uštedećemo i novac i energente, ali i obezbediti nesmetnu isporuku za celu grejnu sezonu.

Iz „Toplane“ saopštavaju kako su u pripravnosti da u svakom trenutku započnu redovnu isporuku toplotne energije.

„Temperature spoljašnjeg vazduha i vremensku prognozu pratimo u realnom vremenu. Uzimajući u obzir trenutnu vremensku prognozu Novosadska toplana će se u skladu sa smernicama Gradskog veća, u uslovima globalne energetske krize ponašati odgovorno i racionalno kako prema potrošnji energenata tako i prema korisnicima usluga“, kažu iz „Toplane“.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari