Grejna sezona u Novom Sadu počinje od ponedeljka: Gradonačelnik najavio izgradnju nove toplane na Majevici 1Foto: Grad Novi Sad

Novosadska toplana počeće sa grejanjem više od 112.000 stanova od ponedeljka, 16. oktobra. Dan pre toga, u nedelju se očekuju tople probe.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zajedno sa direktorom JKP „Novosadska toplana“ Nenadom Barcem obišao je postrojenje daljinskog grejanja u toplotnom području toplana “Istok“, pred početak grejne sezone.

– Toplana na kojoj se nalazimo – „Istok“, u potpunosti je rekonstruisana u periodu 2015-2018, i snabdeva toplotnom energijom centar Novog Sada (Podbara, Rotkvarija i Stari grad), a najvažnije za novosađane je to da je sve spremno za nastupajuću grejnu sezonu- istakao je gradonačelnik.

U poslednjih deset godina u sistem daljinskog grejanja Novog Sada investirano je ukupno više od 85 miliona evra.

Novosadska toplana greje 112.000 stanova i poslovnih prostora, odnosno snabdeva toplotnom energijom 76 odsto objekata u gradu.

Kako kažu iz toplane, Novi Sad ima jedan od najmodernijih i nejefikasnijih sistema daljinskog grejanja u Evropi sa ukupnom efikasnošću od 89 odsto.

– U planu je sprovođenje Startegije razvoja sistema daljinskog grejanja do 2030. godine i dalji razvoj sistema – izgradnja novih toplana na Majevici i Mišeluku. U narednih nekoliko dana očekuje se potpisivanje ugovora za izvođenje radova na izgradnji nove toplane Majevica, vredonost investicije je 9,2 miliona evra, a završetak radova planiran je za oktobar 2025. godine- rekao je Đurić.

Novosadska toplana će od ponedeljka 16.oktobra početi sa redovnom isporukom toplotne energije za grejanje u skladu sa režimom rada i spoljašnjom temperaturom.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari