Termini za preglede popunjeni do kraja aprila: Ministarka Grujičić dala ocenu zdravstvenom sistemu u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Paternalistički sistem u zdravstvu je odavno prevaziđen. U situaciji u kojoj lekari nemaju sredstva da pruže pacijentu dovoljno vremena, lekova i pažnje kao ni najnovija dostignuća u medicini, na nama je da odlučimo kako i gde ćemo se lečiti. Za one koje imaju pare, tu je privatna praksa.

  2. Šta nam to opet obećava bilo koji ministar zdravlja?
    Digitalizaciju, nove aparate, nove specijalizije?
    A do tada..šta ćemo mi?
    Nepotizam, prikriveni rad za privatne ustanove, male plate, završavanje med.škola po kurs sistemu, odlazak najboljih u inostranstvo, bahatost političkih direktora, korupcija, plaćanje usluga privatnicima jer „nema reagenasa, ne može pre 10 dana čekanja, liste za operacije ..“
    Bitna je digitalizacija…Brnaba bratko…
    Ma , putuj Evropo…

  3. Poštovana ministarko, zdravstveni sistem je jedna veeelika 0 i još manje od toga. Pogotovu u unutrašnjosti, mi sve moramo da platimo, a o uputu možemo samo da maštamo. Stručnjaci su nam ili u penziji ili u inostranstvu, ovo što je ostalo niti su stručni, niti su kvalitetni kao ljudi. Čast izuzecima koji su izuzetno retki. Pozdrav iz Leskovca.

  4. A kada cete pacijentima da obezbedite i savremeno lecenje lekovima koje imaju sve zemlje u okruzenju???

  5. Ministarka cije zahteve Vlada ignorise ne treba da bude deo Vlade.(Zahtev za smenu direktorke Klinike „Laza Lazarevic“)

  6. Ocena je 2 od 10. Kako da u PRIMARNIM zdravstvenim ustanovama -čitaj DOMOVIMA ZDRAVLJA bude izlečeno 80 % bolesnih, kada tamo NEMA DOVOLJNO lekara specijalista : neurologa , fizijatara, ORL-a, pedijatara ( a direktori istih NE SMEJU zbog svog vd .stanja da na tome insistiraju u Ministarstvu zdravlja ). A nedostaje u domovima zdravlja i oprema za dijagnostiku ULTRA ZVUK, SKENER , pa i magnetna rezonanca.

  7. Министарка се налупала глупости са својим изјавама.Ви као министри треба да дођете међу народ да видите живот у пракси.Жена од 35година не може скоро годину дана да закаже операцију кука шта је за вас приоритет.Треба да вас буде срам кад подижете плату коју реално нисте заслужили као министарка.

  8. Ceka se po par meseci na fizijatriji u bloku 44…..uzgred u gom dz imate lekare koji samo sto ne biju pacijdnte npr. dr.Tasic i dr Ivic

  9. Gospođa ministarka mora hitno da zaposli sve raspoložive lekare sa biroa, dok ne odu u inostranstvo. Zatim, da drastično poveća plate zdravstvenim radnicima. Da uvede normative koji se moraju ispoštovati (ni manje, ali ni više pregleda od predviđenog). Hitno podeliti specijalizacije mladim lekarima, kako bi mogli da nauče nešto od nekolicine starijih i iskusnih koji su ostali. Mora da se shvati da zgrada ima, ali ljudi nema. Ako ih ne zadržimo, ne piše nam se dobro. I na kraju, ali najvažnije, zaustaviti linč zdravstvenih radnika, koji se promoviše i forsira u medijima. Kriminalcima se objavljuju inicijali i zamućene fotografije, a lekarima puno ime i prezime, nekritički se objavljuje sve što podiže čitanost. Mislim da su tretman u struci od strane javnosti i partijski postavljenih rukovodilaca, loša bezbednost na radnom mestu, glavni uzroci odlaska mladih u zemlje zapadne Evrope.

  10. Realna ocena je 2/10 ministarko. I dz u centru beograda nema specijalista. Jedino što se promenilo i nj mandstu je to da je sada teško doći i do lekara opšte prakse

  11. 30 pregleda haha- prosecno je oko 60 pregleda, moj rekord je 100 u jednoj smeni , pa vi svi sto kritikujete lekare i nestrucnost i nase plate koje su inace za 30 pregleda, izracunajte. Svaki lekar radi za 2 ili 3 lekara !!!

  12. Sve je lepo ovo što pišete, ali stvarnost je potpuno drugačija. DZ. SIMO MILOŠEVIĆ danima ne može da izda laboratoriske nalaze kažu nema reagensa. Što se tiče studenata i specijalizacija, nažalost za par meseci ću imati u kući lekara, mladu uspešnu devojku koja je svaki svoj ispit položila časno i pošteno jer roditelji nisu lekari (obični radnici). Devojka sa pošteno zarađeni prosekom 9,0 govori dva strana jezika verujem da će spakovati kofer i naći posao u belom svetu daleko od porodice, roditelja, prijatelja. Zašto?? Zato što želi sve poštenim trudom da dobije.

  13. Potpuno pogresno postavljen sistem! Vlast se hvali izgradjenim bolnicama, a stručni kadar nedostaje! Ne mozete zakazati pregled kod specijaliste mesecima! Lekari beže iz ovakvog zdravstvenog sistema…zapisljavaju se i napreduju samo oni koji su bliski sa politicki postavljenim direktorima. Nezadovoljni i lekari i pacijenti!

  14. Bravo ocena -7 za zdravstvo ta ocena dolikuje za lečenje sirotinje a dobro da prestane sa pušenjem jer to je uzrok svih bolesti za sve uzraste od 0 do100 godina smešno ,mlti praznu slamu stani LUTKO ministarko na crtu VLADARIMA DUVANSKE INDUSTRIJE pretiš kaznom pretnje su vam jedini kec u rukavu nažalost razvijena i velika medicini……

  15. Zašto i pored lekara i pored opreme, lekari šalju pacijente da pregled obave privatno jer navodno taj aparat služi samo pred operaciju i onkološke pacijente. Konkretno je ultrazvuk srca u pitanju i mene lekar šalje da ga odradim privatno, naravno tamo gde on radi… Komedija, ali bas tamo neću otići…

  16. Ako ih i ima ne znaju da rade svoj posao,ne slušaju pacijente šta pricaju,umišljeni,ne saradjuju medjusobno a da ne pricam o relaciji Novi Sad Beograd saradnja doktora 0.Takodje imam dete sa autizmom za koje vecina lekara smatra da je za psiho lekove a dete trpi bolove i ima autoimunoboljenje za koje smo srecom saznali ali to ovde nema ko da leci….diskriminacija nase dece je nevidjena.

  17. Zasto se u Sapcu za boravak bolesnika na grudnom moraju kupiti svi lekovi cak i oni za infuziju a bolesnik ima zdravstvenu knjižicu

  18. Samo price i price a u zdravstvu raspad lekari iz hitne ne dolaze na pozive neinteresuju ih hitni slucajevi,znaci dno dna cast izuzetcima mislim da se stoka bolje tretira nego mi obican i mucan narod ako para nemas za privatnog lekara tesko tebi i tu nije kraj…. a ministarka prica price napravi red da ko hoce da radi daj mu sansu a ko nece napolje..

  19. Mnogo problema,mnogo rešenja ali sve Vas zabole za pacijente i narod. Važna je politika. U Nišu fali fibrosken i specijalista samo za jetru. Svi su sveznalice a ljude nema ko i nema gde da leči. Čim određujete kontrolu zakažite i vreme i datum i nema problema. Novi pacijenti nova trijaža i sve rešeno.

  20. Plate lekara od 01.08.2022. u CrnojGori idu i preko tri hiljade eura.
    Tim prodlemom mora da se bavi ministarka Grujić.

  21. Svaki komentar je tačan, ne vidim da će biti bolje, Za mojih skoro 40 god staza ovako nije bilo, niko nije pomenuo instant sestre, koje su radile poslove koje nemaju veze sa zdravstvom, jednom rečju STRASNO

  22. Volim svoj lekarski poziv ali komentari na.ovoj.platformi surovo govore o rasulu u zdravstvu.

  23. Jel vi znate da pauza u Domu zdravlja „Mladen Stojanović“ na pedijatriji danas traje od 13 do 14 časova. Gde to ima. Sramota. Bolesna deca da toliko čekaju.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.